Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

«Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία... στον Πειραιά»

Η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνδιοργανώνει με το Δήμο Πειραιά το ιστορικό-μουσικοχορευτικό δρώμενο «Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία... στον Πειραιά», τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης του επετειακού λευκώματος της Ένωσης,
«Από τον Πόντο και τη Μικρασία στον Πειραιά, εδώ... στη Δραπετσώνα», το οποίο και θα παρουσιαστεί μέσα από αποσπάσματα πρωτότυπων ηχογραφήσεων προσφύγων πρώτης γενιάς, κείμενα του έργου, τραγούδια ποντιακά και ρεμπέτικα και άλλες «παραστάσεις» από την εκατοντάχρονη διαδρομή των Ποντίων προσφύγων του Πειραιά και όχι μόνο. (εδώ)

Το μνημειώδες αυτό έργο που οραματίστηκε ο Δαμιανός Ποιμενίδης. Συγγραφείς είναι ο Γιώργος Χατζόπουλος και Γιώργος Τσιρίδης, στο βιβλίο-λεύκωμα Από τον Πόντο και τη Μικρασία στον Πειραιά, εδώ... στη Δραπετσώνα, την έκδοση του οποίου ανέλαβε η ιστορική Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 19:30, παρουσιάζεται επισήμως για πρώτη φορά στο κτήριο της Ένωσης στη Δραπετσώνα.
Το βιβλίο-λεύκωμα πωλείται 30 ευρώ, τιμή σχεδόν συμβολική, δεδομένης της δουλεμένης και ακριβής παραγωγής του. Σχετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επιμελήτρια έκδοσης Χριστίνα Χαφουσίδου, στο τηλέφωνο 697 489 9534, 210 3316 036.