Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησε η διαβούλευση με τον ΟΛΠ για το λιμάνι το Πειραιά

Η ΟΛΠ Α.Ε. σε εκτέλεση όσων ορίζονται στη Σύμβαση Παραχώρησης του 2016, που κυρώθηκε με τον νόμο Ν.4404/2016 παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 22.01.2018 σε δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις της για το “Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) Λιμένα Πειραιά
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης Γ., οι Δήμαρχοι: Πειραιά κ. Μώραλης Ι., Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χ, Περάματος κ. Λαγουδάκης Γ.,  ...

Από τους φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση ζητήθηκε, και τελικά συμφωνήθηκε .να μελετήσουν και να αποστείλουν τις προτάσεις τους σε εύλογο χρονικό διάστημα για την τελική διαμόρφωση του αναπτυξιακού πλάνου.

 Για τη διαβούλευση πήρε θέση με δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης κ Γαβρίλης:
«Η σημερινή διαδικασία διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΟΛΠ για το αναπτυξιακό σχέδιο του λιμανιού του Πειραιά, ήταν εσπευσμένη, με αποτέλεσμα παρά τη σοβαρότητα του θέματος να μην είναι ουσιαστική», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρόσκληση συμμετοχής στη σημερινή διαδικασία έφτασε στη Περιφέρεια και σε Δήμους αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 19/1, με αποτέλεσμα να είναι χρονικά αδύνατη η μελέτη του πολυσέλιδου επιχειρησιακού σχεδίου και η διαμόρφωση προτάσεων ή και παρατηρήσεων,
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε ότι:
• Η διαδικασία διαβούλευσης του επιχειρησιακού σχεδίου απαιτείται να είναι ουσιαστική και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να μελετηθεί το προτεινόμενο σχέδιο και να γίνουν από τους φορείς τεκμηριωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις.
• Μάλιστα, επειδή σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον κυβερνητικό φορέα (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) για την έγκριση ή απόρριψη του επιχειρησιακού σχεδίου ζητάμε η διαδικασία αυτή να είναι ουσιαστική και γόνιμη.
• Ο τρόπος που αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει τα επόμενο χρόνια το λιμάνι είναι προφανές ότι θα έχει θετική ή αρνητική επίδραση στις πόλεις και στην ευρύτερη περιοχή καθώς βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητήθηκε και τελικά συμφωνήθηκε να δοθεί εύλογος χρόνος στους φορείς. ώστε να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις ή και τις παρατηρήσεις τους επί του προτεινόμενου επιχειρησιακού σχεδίου του λιμανιού.