Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

" Η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα"!"

Ο δήμαρχος Κερατσίνιου-Δραπετσώνας  και ο αντιπερεφειάρχης Πειραιά  παραχώρησαν σήμερα στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνέντευξη τύπου για την παραχώρηση της παραθαλάσσιας έκτασης των Λιπασμάτων! 

Αφού επεσήμαναν ότι τίποτα δεν έχει προχωρήσει, τόνισαν ότι το καλοκαίρι έτσι και αλλιώς η περιοχή θα είναι επισκέψιμη
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο δήμαρχος δήλωσε ότι  "ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα"! (Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια!)
Ακόμα, για να διευκολύνουν ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, παρουσίασαν και σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης!

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στα Λιπάσματα και τη δημόσια δέσμευσή του (για τρίτη φορά) για παραχώρηση της έκτασης στο δήμο, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι καθυστερεί η διαδικασία της ανάπλασης που θα δώσει πνοή όχι μόνο στη Δραπετσώνα, αλλά συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. 
Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι οι εξηγήσεις που προβάλλουν ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρησης, μπορούν να ξεπεραστούν. Το κράτος εκπροσωπείται από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών τα οποία μπορούν εδώ και τώρα να δώσουν λύση. 
Από τη μεριά του, ο Χρήστος Βρεττάκος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει δεσμεύσει 200.000 ευρώ για την έναρξη των εργασιών και έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό σχέδιο. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, το καλοκαίρι η παραθαλάσσια η παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων θα είναι επισκέψιμη», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση της έκτασης, έτσι όπως το επεξεργάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου. Το σχέδιο διάταξης νόμου προβλέπει την άμεση παραχώρηση της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης. "Νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των 99 στρεμμάτων στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Να ψηφισθεί διάταξη νόμου με το παρακάτω περιεχόμενο : 
 «Με απόφασή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να εξαιρεί της παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και οποιουδήποτε Οργανισμού Λιμένος, ακίνητα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που παραχωρήθηκαν ή για τα οποία το Δημόσιο προκρίνει διαφορετική χρήση, εξαιτίας αναγκών που προέκυψαν ή ανεφάνησαν μετά τη σύμβαση παραχώρησης. Η λήξη της σύμβασης παραχώρησης ως προς τα εξαιρούμενα ακίνητα έχει ισχύ έναντι πάντων. 
Με σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραχωρείται σε ν.π.δ.δ ή Ο.Τ.Α Α΄ και Β΄ βαθμού, είτε η κυριότητα είτε η χρήση των παραπάνω εξαιρουμένων ακινήτων, χωρίς αντάλλαγμα».