Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η παρέλαση στη Δραπετσώνα

«Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολλών δημοτών, παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα η επίσημη τελετή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου». 
Αυτή θα μπορούσε να είναι  η καλή περιγραφή σε μια ανακοίνωση από τη σημερινή παρέλαση στη Δραπετσώνα! Βέβαια δεν εξελίχτηκαν έτσι ακριβώς τα γεγονότα! Μάλλον υπάρχει έλλειψη «τεχνογνωσίας» ή τελικά "δεν πάει" τους διοικούντες να «απολαύσουν» υπό τους ήχους εμβατηρίων μια παρέλαση στη Δραπετσώνα, όπως την έχουν "ονειρευτεί", και μάλιστα απέναντι από το φρεσκοβαμμένο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας.

Πάντως σήμερα ήταν πιο οργανωμένα τα πράγματα, όχι καλά, αλλά καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες απόπειρες και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί, με φιλότιμες προσπάθειες, βοήθησαν αποτελεσματικά
Το σίγουρο είναι ότι, όταν κάποτε γραφεί η ιστορία και αυτής της δημοτικής περιόδου σίγουρα θα αφιερωθεί ένα ειδικό κεφάλαιο για τις παρελάσεις. Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που στενοχωριούνται και νιώθουν την ευθύνη να μετακινούν τόσα παιδιά από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη, έτσι για λόγους ισορροπιών ή για να θυμούνται οι ρομαντικοί ότι υπήρχε και ο δήμος Δραπετσώνας, ή ακόμα, επειδή υπάρχουν πολλοί δημότες που τους αρέσει να συμμετέχουν και να  καμαρώνουν τα παιδιά τους με τη σχολική στολή να παρελαύνουν, ας αποφασιστεί το απλό, μικρές τοπικές παρελάσεις: τα σχολεία της Δραπετσώνας στη Δραπετσώνα, τα σχολεία του Κερατσινίου στο Κερατσίνι ή κάτι άλλο, πιο λιτό… ό,τι άλλο, ιδέες υπάρχουν!

Για την ιστορία: Δεν υπήρξε «λαμπρότητα», υπήρχε μπάντα, δεν συνεχίστηκε η πρωτοτυπία της 28ης: εξέδρα για την μπάντα χωρίς τη μπάντα, υπήρχε η φετινή πρωτοτυπία: δύο γραμμές στο δρόμο αντί για τέσσερις, ίσως δεν έφτασε η μπογιά, και ήρθε πάλι, έστω και καθυστερημένα, η βροχή!
Η συμμετοχή των δημοτών ήταν μεγάλη, υπήρξε το αναμενόμενο κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους μιας και μετακινήθηκαν γονείς πολλών μαθητών από το Κερατσίνι και βέβαια υπήρξε  το αναμενόμενο αποθεωτικό "σιχτίρισμα" επί δικαίων και αδίκων
Ακόμα επικράτησε το σχετικό «χάος» στην αρχή και ιδίως στο τέλος όταν είχαν κλείσει οι "δρόμοι διαφυγής", όχι αυτό που είχε καταγραφεί στην παρέλαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σε πολλές περιπτώσεις παρέλασαν γονείς δίπλα στα παιδιά χωρίς στρατιωτικό βήμα, μπουλούκια, και γενικότερα, δεν ήταν μια ευχάριστη μέρα για τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν μικρά παιδιά!