Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Μια ακόμα ανακοίνωση για τις παιδικές χαρές!

Με χαρούμενη (...ουφ!) ανακοίνωση η δημοτική αρχή ενημερώνει για το νέο έργο που ξεκινάει, της ανακατασκευής των παιδικών χαρών! 
Η "αγωνία" να παρουσιαστεί κάποιο έργο στις παιδικές χαρές, η κακή κατάσταση των παιδικών χαρών, το καλοκαίρι που έρχεται, οι μεγάλες καθυστερήσεις, ήδη οι παιδικές χαρές γεμίζουν με μικρούς επισκέπτες και μάλλον θα χαθεί κι αυτή σεζόν,  οι φωνές των γονέων για την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και υγεία των μικρών παιδιών έσπρωξαν να δημοσιευτεί μία ακόμα ανακοίνωση για τις παιδικές χαρές και για το ξεκίνημα του έργου! Βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά το χειροκρότημα καλύτερα ας μείνει για το  τέλος!

Από εδώ και πέρα καλό είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, να υπάρχει έλεγχος σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου,  και να τηρηθούν κατά γράμμα οι προδιαγραφές, ώστε  οι παιδικές χαρές που θα παραδοθούν να λάβουν πιστοποίηση στην τήρηση των προτύπων ή/και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη λειτουργία των παιδικών χαρών! 
Η εργολαβία στα σχολεία, το πρώτο μεγάλο έργο που υλοποίησε η δημοτική αρχή και δυσκολίες που προέκυψαν θα πρέπει να είναι οδηγός για το νέο έργο!

 Η ανακοίνωση για τις παιδικές χαρές:  Ξεκίνησε η ανακατασκευή των παιδικών χαρών στην Περραιβού, στο Πρέσσοφ, στο Σελεπίτσαρι, στην Πλατεία Ειρήνης (Κασσιμάτειο) και στην Καζαντζάκη (όπισθεν Αρ. Παπαμιχαήλ). Η ανακατασκευή αυτών των πέντε παιδικών χαρών γίνεται με ίδιους πόρους από το δήμο ύψους 420.000 ευρώ.
 Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ σύντομα προβλέπεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή ακόμα 15 παιδικών χαρών. 
Συγκεκριμένα οι 15 παιδικές χαρές που έχουν προγραμματιστεί είναι: 1) Πλ. Ελευθερίας (Μιαούλη & Μυκάλης), 2) Βοσπόρου, Μυκηνών & Επιδαύρου, 3) Εμμ. Μπενάκη, Ταύγέτου & Αμισού, 4) Μάρκου Μπότσαρη & Δογάνης, 5) Κοντοπούλου, Ανναλήψεως & Αργοστολίου, 6) Πλατεία Βελουχιώτη (Φιλλιπίδου & Μαυρομιχάλη), 7)Γαληνού, Μπενάκη & Π.Π. Γερμανού, 8) Βυζαντίου, Καραολή & Δημητρίου, Μ.Κιουρί, 9) Αθανασίου Διάκου, 10) Πλατεία Λαού, 11) Νεύτωνος, Νέλσωνος & Ακτή Ιωνίας, 12) Πλατεία Βλαχερνών, 13) Φλογητά & Χρ. Σμύρνης, 14) Κανάρη & Εθν. Αντιστάσεως, 15) Ν. Πλαστήρα & Α. Μιαούλη.
 Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εδώ .