Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

...για την "Ανάπλαση" στην τελετή παράδοσης

 Στην τελετή παράδοσης του υπουργείου  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας το υπουργός Π. Λαφαζάνης είπε και δυο λόγια για την ταλαιπωρημένη τροπολογία (αρχές Ιουνίου δόθηκε για διαβούλευση), για την "ανάπλαση", η οποία τελικά δεν ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του: 
"Θέλω να σημειώσω κάτι το οποίο αφορά και την ιδιαίτερη περιφέρεια μου, αλλά δεν είναι μόνο της περιφέρειας μου αίτημα.
 Ετοιμάσαμε μια Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά την ανάπλαση της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου. Αυτή η Νομοθετική Ρύθμιση για την ανάπλαση των 640 παραθαλάσσιων στρεμμάτων είναι πάρα πολύ σημαντική. 
Βεβαίως ξέρουμε ότι θίγονται από αυτή τη ρύθμιση μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πελώρια οικονομικά συμφέροντα. Πρέπει, όμως, να γίνει. Το οφείλουμε να γίνει αυτή η ανάπλαση γιατί την έχει ανάγκη η δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά, την έχει ανάγκη ο Πειραιάς, την έχει ανάγκη όλο το λεκανοπέδιο. Είναι ο μόνος τρόπος για μια ανθρώπινη πρόσβαση στη θάλασσα όλων των κατοίκων του Πειραιά και της δεύτερης περιφέρειας του Πειραιά. 
Γι αυτό κιόλας, αυτή η Νομοθετική Ρύθμιση υποστηρίζεται θερμά, θερμότατα από όλους τους δήμους και του Πειραιά και της δεύτερης περιφέρειας του Πειραιά και φυσικά από τους κατοίκους. Είναι στο δρόμο για τη Βουλή αυτή η Νομοθετική Ρύθμιση και πιστεύω ότι σύντομα θα ψηφιστεί και θα γίνει πραγματικότητα σε όφελος όλου του λεκανοπεδίου." πηγή