Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Ανακατασκευή για 20 παιδικές χαρές

900.000 ευρώ για παιδικές χαρές και πράσινο εξασφάλισε ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας μέσω της Περιφέρειας.  
Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας δίνει τέλος στις φήμες για δήθεν απώλεια της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια. Ο Δήμος θα ανακατασκευάσει 20 παιδικές χαρές, οι 15 παιδικές θα ανακατασκευαστούν με έξοδα της Περιφέρειας ενώ τα υπόλοιπα με πόρους του Δήμου. Αναμένεται με ενδιαφέρον το ξεκίνημα του προγράμματος!
 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ – ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ .
Μετά από την επίμονη και συνεχή διακίνηση ανυπόστατων φημών για δήθεν απώλεια της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του έργου ανάπλασης παιδικών χαρών του Δήμου μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι στην τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταχωρηθεί το ποσό των 900.000 ευρώ στο έργο «Βελτίωση παιδικών χαρών και υποδομών πρασίνου Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας» (ΚΑΕ 9779.07.024). 
Η μελέτη του έργου έχει ήδη κατατεθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου.
 Το έργο αφορά στην ανακατασκευή 15 παιδικών χαρών, ενώ με χρηματικούς πόρους του Δήμου μας θα προχωρήσει η ανακατασκευή ακόμα 5 παιδικών χαρών
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή, αλλά και όσο το δυνατόν γρηγορότερη, αποκατάσταση όλων των παιδικών χαρών της πόλης μας. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως εργασία στις παιδικές μας χαρές με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Αυτή την εικόνα προσπαθούμε να την αλλάξουμε με σταθερά βήματα και θα την αλλάξουμε. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι σ’ αυτή μας την προσπάθεια η στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά ήταν και θα είναι πολύτιμη».