Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… 2


Το Blog "Δραπετσίνι" με τις αναρτήσεις" "Πολιτική" και για το θέμα της Ανάπλασης;" και   "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… προκάλεσε αντιπαραθέσεις τις οποίες δεν επιθυμούσε.  
Με την αρχική ανάρτηση πήραμε θέση  για να σχολιάσουμε κυρίως τη μη κοινή στάση, με ενιαία προσφυγή σε ένα θέμα που θα έπρεπε να ενώνει. Επανήλθαμε και για καλύτερη ενημέρωση δημοσιεύσαμε μήνυμα του νέου δημάρχου, το οποίο λάβαμε εκ των υστέρων, και έδινε κάποιες επιλπέον πληροφορίες για το θέμα, αυτό ήταν όλο. 
Δεν είχαμε καμιά διάθεση να "μπλέξουμε" σε διενέξεις, ούτε βέβαια μεταφέραμε ανυπόστατες πληροφορίες, άλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος της ύπαρξης του ιστολογίου. Στόχος του είναι να ενημερώνει για τοπικά θέματα και να συμβάλει με θετική διάθεση στο διάλογο που γίνεται για τα θέματα αυτά. 
Μετά από όλα αυτά, με την ευχή να τελειώσει εδώ το θέμα και να εστιάσουμε στην ουσία, τη δικαίωση των προσφυγών, αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης "Ισχυρός Δήμος", το οποίο αναφέρεται στο θέμα δίνοντας και άλλες προεκτάσεις, όπως και το σχόλιο της Χρ. Μυργιαλή το οποίο κατατέθηκε στο χώρο του ιστολογίου, στο facebook για να επιβεβαιωθεί πλήρως ο τίτλος της ανάρτησης "Τα του καίσαρος τω Καίσαρι..."  Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΩΤΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ  ΤΗΣ   ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ
Με ψέματα προσπαθούν να συσπειρώσουν τους απογοητευμένους     ψηφοφόρους τους
 Με οργή και έκπληξη διαβάσαμε στο γνωστό εδώ και χρόνια ιστολόγιο Δραπετσίνι, την ανάρτηση του στις 30/09/2014, σύμφωνα με την οποία, ο νέος Δήμαρχος της πόλης διαβεβαίωσε και πληροφόρησε τον διαχειριστή του ιστολογίου, μεταξύ άλλων « ότι τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης διοίκησης τα μέλη του «άλλου δρόμου» αποφάσισαν να ετοιμάσουν άλλη προσφυγή, μιας και η προσφυγή που ετοίμασε το νομικό τμήμα του δήμου δεν ήταν ολοκληρωμένη, όχι λόγω ανεπάρκειας του νομικού τμήματος, αλλά λόγω κατεύθυνσης από την διοίκηση».
Στην περίπτωση κατά την οποία ο διαχειριστής του ιστολογίου γράφει αυθαιρετώντας και ψευδόμενος, ο κύριος Βρεττάκος οφείλει εδώ και τώρα να τον ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ πολιτικά ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ότι έδωσε τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις και πληροφορίες.  ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποδεχτεί τον ρόλο του ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ πολιτικού συκοφάντη και ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ λασπολόγου.  Θα αποδεχτεί ο ίδιος και θα αποδειχθεί σε ολόκληρο το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, ότι η νέα Δημοτική Αρχή μέσα στον πρώτο μήνα της θητείας της, έχει καταλήξει δυστυχώς να πετά λάσπη στου προκατόχους της, για να μην απαξιωθεί άμεσα στους ψηφοφόρους της, αφού αποδεικνύεται νωρίς νωρίς, ότι ούτε πρόγραμμα διαθέτει, ούτε στοιχειώδη συνέπεια λόγων και έργων παρουσιάζει.  Αντίθετα καταφεύγει σε επιλογές τις οποίες ούτε απλοί ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ  Δημοτικών Αρχών δεν έχουν τολμήσει να υιοθετήσουν (ΜΑΥΡΗ κι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ εργασία καθηγητών, στα μουσικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου μας).

Ειδικότερα με τις συγκεκριμένες «διαβεβαιώσεις και πληροφορίες», ο κύριος Βρεττάκος και η ηγετική του ομάδα προσπαθούν :
1)  Ασύστολα να σπιλώσουν τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο οποίος στις 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως πολιτική πρωτοβουλία και πράξη ευθύνης, να προχωρήσει ο Δήμος μας με ολοκληρωμένο σκεπτικό και επιχειρηματολογία, στην καταγγελία της απόφασης του κυρίου Μανιάτη και στη νομική προσβολή της από το Δήμο μας εναντίον της, με αίτηση ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Λουκάς Τζανής πιστός στις πάγιες θέσεις και απόψεις του, πρότεινε στο Σώμα την έγκριση σχετικής ΕΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, με τη ΣΥΝΘΕΣΗ και ΑΠΟΔΟΧΗ των απόψεων (Γιώργου Τσιρίδη, Νίκου Μπεάζογλου κλπ), ομόφωνα από όλους τους Συμβούλους τις παρατάξεις του Σώματος.  Κάτι το οποίο και ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ στην απόφαση 143/2014 της 10ης συνεδρίασης του Σώματος.  Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχε και υπερψήφισε την εισήγηση του Λουκά Τζανή και ο Δημοτικός Σύμβουλος του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», κύριος Μανουσιάδης Χαράλαμπος.  Ενώ απουσίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» και σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Μαρτάκης Νικόλαος.
2)   Ασύστολα να σπιλώσουν τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο οποίος εισηγήθηκε και στήριξε την έγκριση άσκησης αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης του κυρίου Μανιάτη, για τροποποίηση του Τεχνικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής την Ανάπλασης.  Η έγκριση πραγματοποιήθηκε με την 206/2014 απόφαση της 27ης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας.
3)   Ασύστολα να σπιλώσουν  τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο οποίος φρόντισε ως όφειλε, ο Δήμος μας να ασκήσει το συγκεκριμένο ένδικο μέσο ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ και όχι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, όπως έκαναν για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και ο σημερινός Δήμαρχος, ως φυσικό πρόσωπο.
4)  Ασύστολα να σπιλώσουν τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο οποίος σε συνάντηση του, με τον Υπουργό κύριο Μανιάτη πριν ακόμα την έκδοση της απόφασης του Υπουργού και έχοντας υπόψη του τις σχετικές διαρροές προς την κοινή γνώμη, δήλωσε στον Υπουργό την κάθετη απόρριψη κάθε μονομερούς ενέργειας του Υπουργείου, όπως αυτή της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Κερατσινίου, με τους συγκεκριμένους επιβλαβείς για την τοπική κοινωνία όρους.
5)  Ασύστολα να σπιλώσουν τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο οποίος εκτός όλων των άλλων απέστειλε στις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 συγκεκριμένη επιστολή στον κύριο Μανιάτη, με την οποία καταγγέλλει την ανακολουθία που επέδειξε ο Υπουργός, ενεργώντας μονομερώς, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δηλώνοντας έτσι την κάθετη εναντίωση της Δημοτικής Αρχής (ευτυχώς για την υπεράσπιση της αλήθειας τα γραπτά μένουν).
6)  Ασύστολα να σπιλώσουν τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ότι έδωσε κατεύθυνση στη Νομική Υπηρεσία και ειδικότερα, στους εξουσιοδοτημένους δικηγόρους του Δήμου, κύριο Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη και κυρία Χρυσούλα Μυργιαλή, «να μην ετοιμάσουν ολοκληρωμένη προσφυγή, παρ΄ ότι οι δικηγόροι έχουν την επάρκεια προς τούτο»!!!
7)  Ασύστολα να σπιλώσουν τους  δικηγόρους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, κύριο Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη και κυρία Χρυσούλα Μυργιαλή, αποδίδοντάς τους ότι έφθασαν στο σημείο να αποδεχτούν τέτοιου είδους «παρέμβαση» από το Δήμαρχο.
8)  Ασύστολα να σπιλώσουν τους δικηγόρους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, κύριο Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη και κυρία Χρυσούλα Μυργιαλή, ότι όχι μόνο δέχτηκαν τέτοιου είδους «παρέμβαση», αλλά αφού έγιναν κοινωνοί της, επέλεξαν να καταθέσουν με το βάρος της υπογραφής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μία μη ολοκληρωμένη και άρα βλαπτική για τα συμφέροντα του Δήμου μας, αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
9)    Να δημιουργήσουν με εγκληματική ανευθυνότητα, την αίσθηση, ακόμα και τη βεβαιότητα στο βαθμό που μπορούν, ότι η αίτηση ακυρώσεως του Δήμου μας πάσχει και προφανώς δε θα γίνει αποδεκτή πριν ακόμα αυτή συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τελικά ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούν;;; Πάντως ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!
10) Να εμφανίσουν την αίτηση την οποία κατέθεσαν τα μέλη του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» και η οποία είναι επί της ουσίας αντίγραφο της αίτησης του Δήμου (εκτός από τους δικηγόρους γραφή και ανάγνωση, γνωρίζουν οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες), ως «σωτήριο» βήμα για τον Δήμο και τους Δημότες.  Παρ΄ ότι γνωρίζουν την πραγματική νομική και πολιτική της αξία.
11) Να αποσείσουν την ευθύνη της παράταξης τους, για το ότι αρνήθηκαν κατά την διάρκεια κοινής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Λουκάς Τζανής, την ενότητα στην πράξη και την από κοινού στήριξη της αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε ο Δήμος μας. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, συμμετείχαν επικεφαλείς παρατάξεων, πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι δικηγόροι του Δήμου μας, οι Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών και της πολεοδομίας του Δήμου μας και  εκπρόσωποι της νέα Δημοτικής Αρχής, η κυρία Κυραμαριού - Δημοτική Σύμβουλος, ο κύριος Ανδρεαδάκης – σημερινός Γενικός Γραμματέας του Δήμου και η κυρία Κοντού – Νομικός, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου σήμερα.  Στη σύσκεψη αυτή, παρ΄ ότι δεν διατυπώθηκε από μεριά τους, καμία ένσταση για την κατεύθυνση της συγκεκριμένης αίτησης ακύρωσης του Δήμου, προαναγγέλθηκε η ξεχωριστή άσκηση αίτησης ακύρωσης μελών του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ».  Υπήρξαν οι μόνοι που δήλωσαν κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της αίτησης ακύρωσης (αφού οι αιτήσεις και του Δήμου και του «ΑΛΛΟ ΔΡΟΥΜΟΥ» είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!), αλλά «ποιος», τις υπογράφει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον διαχειριστή του ιστολογίου, να πάρει καθαρή θέση για τίς «διαβεβαιώσεις και πληροφορίες», τις οποίες έλαβε από τον κύριο Βρεττάκο.  Για το πως και γιατί τις έλαβε.  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κύριο Βρεττάκο, να βάλει τέλος στον κατήφορο τον οποίο έχει επιλέξει ως μέσο, για να ΧΤΥΠΗΣΕΙ και να ΑΜΑΥΡΩΣΕΙ, το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια.  Δεν έχει κανένα δικαίωμα, να σπιλώνει, να διαβάλει και να ψευδολογεί, απέναντι σε αυτούς που θεωρεί αντιπάλους του.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα, στην προσπάθεια του να κατασκευάσει «διαβόλους» και ειδικότερα να εμφανίσει το Λουκά Τζανή ως «διάβολο», να χρησιμοποιεί και μάλιστα στο όνομα της αριστεράς, τέτοιας απαράδεκτης ποιότητας πρακτικές.Δεν έχει κανένα δικαίωμα, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξής του (παραιτήσεις αιρετών Συμβούλων), να ΑΚΥΡΩΝΕΙ και να ΔΙΑΒΑΛΕΙ ακόμα και τις νομικές ενέργειες του Δήμου μας, οι οποίες αποσκοπούν στην προάσπιση των συμφερόντων της πόλης και των Δημοτών.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα, να ευτελίζει το κύρος και την προσωπικότητα, έως και των δικηγόρων του Δήμου μας, ούτε βέβαια οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου στον Δήμο.  Και όλα αυτά για να δικαιολογήσει τις κολοτούμπες της Δημοτικής του Αρχής, σε σχέση με την είσπραξη συνδρομών από τους Δημότες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, την αποδοχή της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από το Δήμο μας, την έγκριση αποκλειστικά και μόνο θέσεων προσωπικού ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρόνου στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, την έγκριση συμβάσεων διμηνιτών κλπ, κάτι το οποίο αρνιόταν μετά βδελυγμίας στο παρελθόν και τόσων άλλων παραδειγμάτων μέσα σε έναν μόλις μήνα άσκησης διοίκησης.Δεν έχει κανένα δικαίωμα, να χρησιμοποιεί γκεμπελίστικες πρακτικές, για να αποπροσανατολίσει τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες, από το ότι έχει αφήσει έως σήμερα εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου μας εκατοντάδες παιδιά. Επίσης με αποκλειστικά δική του ευθύνη δεν λειτούργησαν το καλοκαίρι και δεν λειτουργούν σήμερα τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου μας.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα, να συκοφαντεί πολιτικά και όχι μόνο το Λουκά Τζανή (όπως και κανένα άλλο μέλος αυτοδιοικητικής συλλογικότητας), μόνο και μόνο επειδή αποδεικνύεται σε όλες τις μέχρι τώρα Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στερείται οποιουδήποτε επιχειρήματος και οποιασδήποτε δυνατότητας να αντιπαρατεθεί στην τεκμηριωμένη κριτική και στις εποικοδομητικές προτάσεις του Λουκά Τζανή και του «ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ»Δεν έχει κανένα δικαίωμα, όχι μόνο στο όνομα της αριστεράς, αλλά και στο όνομα της «αστικής» δημοκρατίας, να δίνει ΠΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ και με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ τέτοιου είδους «διαβεβαιώσεις και πληροφορίες».Του ανταποδίδουμε λοιπόν την προσφιλή του έκφραση…. «ΑΙΔΩΣ»!!! Έχετε άραγε συνείδηση για να αισθανθείτε ντροπή κύριε Βρεττάκο;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»



 Χρύσα Μυργιαλή επειδη πραγματι τα του Καισαρος τω Καισαρι καλο ειναι να αποδιδονται, σας επισημαίνω οτι η Νομικη Υπηρεσια κατεθεσε Αιτηση Ακυρωσης κατα της αποφασης Μανιατη για το Γενικο πολεοδομικο Κερατσινίου, τον Ιουλιο, στηριζομενη σε οσα προβλεπονται στη νομοθεσια και νομολογιακα απο το Συμβουλιου της Επικρατειας κ χωρις καμια παρεμβαση κανενος ειδους. Αλλωστε η Νομικη Υπηρεσια εχει πολλες φορες αποδειξει στο παρελθον οτι τις ενεργειες της καθοριζει ο νομος κ το συμφερον του δημου. Η αιτηση ακυρωσης ειναι στη διαθεση σας κ αν εντοπισετε διαφοροποιησεις απο αυτες που μεταγενεστερα κατατεθηκαν, θα χαρω να τις επισημανετε!