Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Η παρέλαση στο Κερατσίνι


Η παρέλαση στο Κερατσίνι δεν είχε απρόοπτα. Δεν υπήρχε εξέδρα επισήμων, άλλωστε είχε καταργηθεί και σε προηγούμενες παρελάσεις, δεν υπήρχαν αντιδράσεις μαθητών, δεν ακούστηκαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της. 
Η Δημοτική αρχή στάθηκε στο πεζοδρόμιο και προτίμησε να χαθεί μέσα στο πλήθος για να τιμήσει τους ήρωες του 1940. 

Στο τέλος της παρέλασης, συνεχίστηκαν και φέτος οι πορείες και οι παρεμβάσεις με μηνύματα από κινήσεις, πολίτες και τη δημοτική αρχή.
Οι εναλλακτικές αυτές δράσεις τη μέρα της παρέλασης "καθιερώθηκαν" στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 
Τότε υπήρχαν πανό μπροστά από τους επισήμους, συγκεντρώσεις, πορείες. Φέτος το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "άλλος δρόμος" μας πληροφορεί για το γεγονός!
"Σήμερα, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γιορτάσαμε όλοι την επέτειο του ΌΧΙ. Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θέλησε να δώσει το δικό της στίγμα στην σημερινή παρέλαση των παιδιών.
Στο τέλος της παρέλασης μέλη του Άλλου Δρόμου έκαναν την δική τους πορεία φωνάζοντας συνθήματα που σκοπό είχαν να τιμήσουν αυτούς που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της κατοχής και να θυμίσουμε στους νεότερους ποια πρόσωπα πρέπει να τιμάμε, αλλά και τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε ενάντια στη φτώχεια και τον φασισμό όπου σήμερα είναι δυστυχώς και πάλι επίκαιρα.
Στη μικρή μας πορεία συμμετείχε ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής μας Αρχής και όλοι μαζί πορευτήκαμε μέχρι το τέλος της παρέλασης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό."
 Φωτογραφία από την παρέλαση το 2011
 ΥΓ. Βεβαίως μια δημοτική κίνηση οφείλει να παίρνει θέση για τα σημαντικά γεγονότα, τα κοινωνικά προβλήματα και την πολιτική κατάσταση ή ακόμα να ...θυμίζει(!) στους νεότερους τα πρόσωπα που πρέπει να τιμούν. Όμως ο πιο κατάλληλος χρόνος ίσως δεν είναι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εθνική επέτειο. Άλλωστε έχει τη δυνατότητα, τα μέσα και τις ευκαιρίες, διοίκηση του δήμου είναι, να το κάνει με πολλούς τρόπους!