Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ένα σχόλιο και ...μια απάντηση!

Για την ανάρτηση του Blog «Δραπετσίνι», "Ποιος κερδίζει ποιον τη δεύτερη Κυριακή" δημοσιεύτηκε στο fb σχόλιο του γραφείου τύπου του συνδυασμού "ΑΝ.Α.Σ.Α." . Το σχόλιο αναφέρει:

«Σχόλιο του γραφείου τύπου του συνδυασμού "ΑΝ.Α.Σ.Α." σχετικά με άρθρο του ιστοχώρου "drapetsini"
 
<Μερικές παρατηρήσεις επί των γραφομένων (αλλά και των μη γραφομένων) στο άρθρο. Να υποθέσουμε πρώτα απ' όλα ότι ο αρθρογράφος, πιθανώς να ...ξέχασε; Να μη ...γνωρίζει; Άλλο; την ύπαρξη του συνδυασμού "ΑΝ.Α.Σ.Α." (Ανανεωτική Αυτοδιοικητική Συσπείρωση & Αλληλεγγύη) καθώς και του επικεφαλής του συνδυασμού, υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη... 
Είναι το κατά σειράν δεύτερο άρθρο το τελευταίο διάστημα, του εν λόγω αρθρογράφου και blogger, στο οποίο αποσιωπάται η εδώ και 7 μήνες ύπαρξη και έντονη δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία, του συνδυασμού "ΑΝ.Α.Σ.Α."!
Τυχαίο; Ας υποθέσουμε καλόπιστα πως ...ναι. Πάντως, καλό θα ήτο (για τις Δημοκρατικές αξίες και αρχές, πάνω απ όλα, οι οποίες βάλλονται εσχάτως) να τηρείται, αν μη τι άλλο, έστω και προσχηματικά μια τυπική δεοντολογία ως προς την υποτυπώδη ενημέρωση των αναγνωστών του όποιου έντυπου η ηλεκτρονικού μέσου. 
Όσο για το χάϊδεμα αυτιών κάποιων άλλων, υπαρκτών κατά τον γράφοντα το εν λόγο άρθρο, παρατάξεων (υπάρχει και η αγωνία της όποιας πιθανότητας του δεύτερου γύρου βλέπετε) δεν θα σχολιάσουμε ιδιαιτέρως. Ανθρώπινη (και καθ' όλα θεμιτή) η ανάγκη για δημόσιες σχέσεις, ένθεν κακείθεν. 
Τέλος, διαβάσαμε στο άρθρο, περί του ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καταψήφισε όλα τα μνημόνια λέει... Όμως δεν αναγράφεται στο κείμενο, ούτε σε ποιες ψηφοφορίες, και φυσικά ούτε το που ακριβώς και πότε έγινε αυτή η καταψήφιση...;;!! Προεκλογική ανάγκα βλέπετε, και πρώην μνημονιακοί πείθονται, κοινώς: Τα πάντα όλα...!!» 

Σύντομη απάντηση:
Το “Δραπετσίνι” είναι ένα μικρό τοπικό Blog το οποίο εστιάζει κυρίως σε θέματα σχετικά με την πόλη που ζούμε και θέματα για την εκπαίδευση.
 Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν μια ματιά στις δημοτικές εκλογές τη δεδομένη στιγμή, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Γνωρίζουμε τη Δημοτική Κίνηση "ΑΝ.Α.Σ.Α." και τις προσπάθειες του επικεφαλής κ. Κωνσταντινίδη Δημήτρη και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την προσπάθεια του. Απλώς τη δεδομένη στιγμή, αυτή ήταν η εκτίμηση μας, "η υποκειμενική ματιά μας", και την καταγράψαμε. Όσο για το σχόλιο για τα μνημόνια και τον Ζαχ. Ζούπη προφανώς υπάρχει κάποια παρανόηση. Τα μνημόνια τα ψήφισαν οι βουλευτές, ο επικεφαλής της «Αναγέννησης τώρα» δεν ήταν στη βουλή. Το «Δραπετσίνι» δεν έγραψε κάτι για καταψήφιση μνημονίων, άλλο ήταν το πνεύμα του κειμένου. Αφορούσε τη στάση του Ζ.Ζ, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια έχει οργώσει την περιοχή με περιοδείες και παρεμβάσεις, είναι παντού, έχει κάνει την αυτοκριτική του και παίρνει δύσκολες θέσεις για σημαντικά θέματα.

ΥΓ. Με παλιότερες αναρτήσεις έχουμε καλέσει τις δημοτικές κινήσεις να δημοσιεύσουν τις θέσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Λιπάσματα, ΔΕΗ, Ναφθα, Καχραμάνογλου, συντήρηση σχολείων, παιδικές χαρές ελεύθεροι χώροι, διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Περιμένουμε τις θέσεις για να τις δημοσιεύσουμε! Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν...