Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ποδηλατο-γύρος στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα!



Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας   Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργάνωσε την Κυριακή 2/6/2013 Ποδηλατογύρο

 Ήταν μια ποδηλατική περιήγηση στην πόλη η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Νίκης στις 10:00 π.μ και πέρασε από χαρακτηριστικά σημεία περιβαλλοντικού (Λιπάσματα, Καστράκι, Λιμάνι, Δημαρχείο κλπ.) αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης.


Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους και τις υπηρεσίες τους εργαζόμενοι του Δήμου.  
Ψυχή της διοργάνωσης ήταν η κ. Θεοδώρα Κρητικού προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος, η οποία με τους συνεργάτες της και με μηδενικό οικονομικό κόστος, διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 ποδηλάτες, πολλά παιδιά και σχολεία. 


Η διαδρομή  κατέληξε στην πλατεία Κύπρου όπου πραγματοποιήθηκε 45λεπτο σεμινάριο με θέμα «τεχνικά ζητήματα του ποδηλάτου», μέλη της παιγνιοθήκης του Δήμου παρουσίασαν έργα ζωγραφικής με θέμα το Περιβάλλον και σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν υλοποιήσει!

Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία γέμισε με χαρά το πρωινό της Κυριακής σε πολλούς δημότες και έδειξε ότι υπάρχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό στο Δήμο και ακόμα, εάν οι διοικούντες στηριχτούν στους εργαζομένους και στις υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να «κάνουν μικρά θαύματα»!