Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΔΟΕ: «Φύλλο και φτερό» τα πόθεν έσχες αιρετών της τελευταίας 10ετίας

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ μπαίνουν με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες και επιθεωρητές συγκεκριμένων υπουργείων της τελευταίας δεκαετίας. Στόχος να ελεγχθούν πρόσωπα που είχαν την ευθύνη διαχείρισης δημόσιου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ πρόκειται να διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών
στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών Μεταφορών, Υγείας, Εργασίας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διεξαχθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος των υπό διερεύνηση προσώπων, ενώ έχει δοθεί σαφής εντολή για άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων. Στην περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ με βάση την εισαγγελική εντολή βρίσκονται :

- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Η έρευνα του αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από μεγάλους δήμους και Περιφέρειες, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί από τους εισαγγελείς στο ΣΔΟΕ τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων προσώπων που πρόκειται να ελεγχθούν. aftodioikisi.gr