Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το σήριαλ συνεχίζεται: μήνυση της ΕΥΔΑΠ και απάντηση του Δήμου

Το σήριαλ συνεχίζεται η ΕΥΔΑΠ κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμος απάντησε με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση. Η αντιπαράθεση οδηγείται στα άκρα μιας και διαμορφώνονται νέα ήθη στις σχέσεις δημοσίων Επιχειρήσεων που είναι και προς πώληση και ΟΤΑ.
 
Η μήνυση στρέφεται κατά του δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου για την «αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη» ενέργεια του Δήμου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ, να επιβάλλει στην εταιρεία ετήσια τέλη διέλευσης αγωγού. Τα τέλη φτάνουν τα 14.064.300 ευρώ. πολίτης. Στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ υπογραμμίζεται: «Τα συμφέροντα της εταιρείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου (4,5 εκατομμυρίων υδρευομένων κατοίκων του λεκανοπεδίου) και η Εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να τα διασφαλίσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πολίτες να πληρώσουν από το υστέρημα τους, όλον αυτόν τον ακραίο παραλογισμό και τη λεηλασία, που προσπαθούν να της επιβάλλουν.»
 

Απάντηση του Δήμου
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ χαρακτήρισε τη μήνυση της εταιρείας «ξεκάθαρα αντεκδικητική και συμψηφιστική ενόψει της οριστικής απόφασης της Δικαιοσύνης σε λίγες ημέρες» και προειδοποίησε ότι θα ανταποδώσει.

«Κύριοι της ΕΥΔΑΠ, επιδεικνύετε πολύ σημαντικά ετήσια κέρδη ρυπαίνοντας το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Ένα πολύ μικρό κομμάτι των κερδών σας θα επιστρέψει στην πόλη μας. Είτε το θέλετε, είτε όχι...» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δήμος. Στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ «γράφουν ψευδώς ότι ο Δήμος επέβαλε τέλη 14.064.300 ευρώ, για να συμψηφίσει τις μακρόχρονες οφειλές του προς την ΕΥΔΑΠ! Ξεχνούν να γράψουν στην ανακοίνωση τους, ότι τα χρέη του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, τα οποία δεν είναι χρέη ενός ή δύο ετών, δεν φτάνουν καν τα 2 εκατ. ευρώ συνολικά».

«Ξεχνούν επίσης ότι τα τέλη διέλευσης έχουν κριθεί δικαστικά πρωτοδίκως (το 40%), οπότε μάλλον και η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι 'αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη'», όπως ακριβώς χαρακτηρίζουν την απόφαση του Δήμου. Ξεχνούν τέλος ότι ο Δήμος επέβαλε τα τέλη πολύ πριν η ΕΥΔΑΠ αποφασίσει να θυμηθεί ότι ο Δήμος χρωστάει, όπως όλοι οι Δήμοι της Επικράτειας και να κόψει την παροχή νερού σε παιδικούς σταθμούς σχολεία και ΚΑΠΗ» προσθέτει.
«Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τυχαίνει να φιλοξενεί σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ, κάποιες εκ των οποίων είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των κατοίκων. Η ΕΥΔΑΠ συνηθίζει να επικαλείται ότι τα συμφέροντα της εταιρείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου (4,5 εκατομμυρίων υδρευομένων κατοίκων του λεκανοπεδίου), ξεχνώντας να μας πει ότι δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν...
» 
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε μια εποχή που η τρόικα επιβάλλει στην Αυτοδιοίκηση "να κόψει το λαιμό της" να βρει αυτόνομα πόρους και να μην τα περιμένει όλα από την κρατική επιχορήγηση, αποφάσισε να διεκδικήσει μέχρι τέλους όσα της στέρησε το κομματικό κράτος της μεταπολίτευσης» προσθέτει η ανακοίνωση.Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ