Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Περιβαλλοντικές δράσεις και Ποδηλατοδράσεις από τον Δήμο!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει αναδάσωση στην περιοχή Ζέστενα, που βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω και καλέι του δημότες με καπέλα, νερό και γάντια στις 10.00 π.μ, μπροστά από τις σιταποθήκες (Στάση Μπαλή), για τη δράση.
 

Το ίδιο βράδυ, στις 8.30 μ.μ., σε συνεργασία με τις Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ – Cosmote, διοργανώνει ποδηλατοδρομία από την Πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη έως και το Καστράκι, στη Δραπετσώνα. 
Στο σημείο του τερματισμού σύμφωνα με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες ποδηλατικές δράσεις, παιχνίδια και ασκήσεις δεξιότητας, ενώ μαθητικά μουσικά γκρουπ θα πλαισιώσουν τη βραδιά. 

 Όλα αυτά είναι πολύ ωραία Καλά είναι τα χάπενινγκ και "οι γιορτές" μιας και ...ξεβολεύουν κάποιους από τον καναπέ, αλλά καλό είναι τέτοιες δράσεις να μην γίνονται ευκαιριακά, αλλά να γίνονται σε πιο μόνιμη και οργανωμένη βάση! Όσο για τις δεσμεύσεις για ποδηλατόδρομους στο Κερατσίνι, που αναφέρει το κάλεσμα, επειδή το ξαναδιαβάσαμε πριν από 2 χρόνια, καλό θα είναι κάθε φορά που αναλαμβάνεται μια δέσμευση να αναφέρεται και το πλαίσιο χρηματοδότησης! Να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στα νέα δεδομένα...

Στο κάλεσμα για τις δράσεις μεταξύ άλλων αναφέρεται: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

...Στα πλαίσια των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των δημοτών με στόχο την παρότρυνσή τους προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής προσπάθειας για την προστασία του Περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και με αφορμή «την ώρα της Γης» προγραμματίζουμε για το Σαββάτο 23/3/2013 τα εξής:

Για πρώτη φορά φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. Ο Δήμος μας υιοθετεί την πρόκληση να φτιάξει ποδηλατόδρομο αν οι δημότες χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις τους.

Η αλλαγή των παραδοσιακών αντιλήψεων και συνηθειών είναι επιβεβλημένη περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά προϋποθέτοντας τη συμμετοχή όλων μας.