Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις Επιβίωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Μετά την ανακοίνωση της δωρεάν σίτισης εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους σε συνεργασία με τον Στρατό και τις Περιφέρειες της χώρας.("ρεπορτάζ: ¨Τρίτον, παρέχεται δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους")  οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ...βαθιά ανακουφισμένοι!
Όμως κάτι διέφυγε από τους εμπνευστές της πρότασης. Στα χωριά τα οποία διορίζονται αναπληρωτές δεν υπάρχουν φοιτητικές και στρατιωτικές λέσχες. Αν πραγματικά θέλουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο όσους υπηρετούν στα χωριά, τα πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις είναι τραγικά στις πόλεις, ας σταματήσουν τις περικοπές των μισθών και ας δώσουν κάποια αύξηση, για να ζουν αξιοπρεπώς … και ας αφήσουν τις κοροϊδίες

Από το διαδίκτυο ..."ενδιαφέρουσες προτάσεις" επιβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών!!!

1) Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να μεταβούν στους τόπους πρόσληψης με μεταφορικό μέσο το οποίο θα πληρώσουν από την τσέπη τους. Το ελληνικό κράτος συνιστά τη χρήση «οτοστόπ» ή «τράκα» ή «τζαμπαντάν» μεταφορά. Όσοι προσληφθούν σε νησιά μπορούν να κολυμπήσουν ή να τρυπώσουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό ή να γραπωθούν στο σασί κάποιου αυτοκινήτου.

2) Άπαντες θα φέρουν μαζί τους σακίδιο με είδη πρώτης ανάγκης καθώς και σκηνή (το επονομαζόμενο τσαντίρι) στο οποίο θα διαμείνουν μέχρι η πρωτοβάθμια να τους τοποθετήσει όπου και θα ξαναστήσουν το τσαρδί τους για να μείνουν την υπόλοιπη χρονιά.

3) Σίτιση: η ανακοίνωση του υπουργού ήταν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Οι άξιοι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να εξασφαλίσουν την τροφή τους (προτεινόμενοι τρόποι η διαδικασία του κυνηγιού και η εκτροφή σαλιγκαριών για όσους βαριούνται).

4) Μπάνιο στο ποτάμι ή στη βρύση της πλατείας του χωριού.

5) Θέρμανση: Προτείνεται η ομαδική κατασκήνωση ανά περιοχή έτσι ώστε να τσοντάρουν όλοι στα ξύλα για την φωτιά που θα ανάβουν στη μέση (τα ξυλά θα τα κόβουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί από το πλησιέστερο βουνό,όσοι δεν μπορούν ο Θεός θα είναι μαζί τους).

6) Ένδυση: όσοι πάνε στο βουνό για ξύλα θα σκοτώνουν και ζώα για να τα φάνε και να φτιάξουν ρούχα με το δέρμα τους (αυτοί που δεν μπορούν να ανεβούν στο βουνό ας διαβάσουν στην Παλαιά Διαθήκη περί Αδάμ και Έυας καθώς και την εξέλιξη του είδους από την εποχή των σπηλαίων και θα νιώσουν καλύτερα). πηγή