Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 17-09-12


Τη Δευτέρα Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιου.

Θα είναι ακόμη μία δύσκολη συνεδρίαση, αν υπάρξει απαρτία, γιατί έχουμε και τέτοια θέματα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τους απλήρωτους εργαζομένους της ΔΗΚΕΠΑ παρόντες και με την αναπόφευκτη συζήτηση για την παραίτηση του προέδρου (2η παραίτηση προέδρου σε 20 μήνες), αντιπροέδρου και την  συνεδρίαση του Αυγούστου.

Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για επιλογή νέου αντιπροέδρου! Σύμφωνα με τον Καλλικράτη αντιπρόεδρος εκλέγεται από την αντιπολίτευση, αλλά θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει δημοτικός σύμβουλος από την αντιπολίτευση που να επιθυμεί να συμμετέχει στο προεδρείο με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Οπότε η διοίκηση θα πρέπει να ψάξει για αντιπρόεδρο από τους συμβούλους που έχει και δεν έχουν κάποια θέση ευθύνης. Οι περισσότεροι δύσκολα θα πουν το ναι, γιατί περιμένουν τις αλλαγές του Ιανουαρίου μήπως και γίνουν αντιδήμαρχοι.
Αν τελειώσουν όλα αυτά και υπάρχουν ακόμα σύμβουλοι στην αίθουσα θα πρέπει να ψηφιστεί το πρώτο σημαντικό θέμα. Αυτό είναι η αναδιάρθρωση και η επιμήκυνση των δανείων, η  οποία έχει καθυστερήσει και έπρεπε να έχει γίνει, με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία στο Δήμο.

Αν τελειώσει και αυτό, υπάρχουν μια σειρά από άλλα διαχειριστικά θέματα, τα οποία  ξεκινάνε από θέσεις πάρκινγκ, μονοδρομήσεις, διαμαρτυρία κατά της ΕΥΔΑΠ, οι «γνωστές» έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, τόσες που έχουν δοθεί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στηθεί μηχανισμός μόνιμης στήριξης των αδύναμων, η έκθεση του β΄ τριμήνου για τον προϋπολογισμό, αλλά και η μετονομασία του Rex στη Δραπετσώνα σε κινηματογράφος Θ. Αγγελόπουλος  ...στις μετονομασίες τα πάμε καλά!
.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΝΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΤΟΥΣ 2012.

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΛΕΓΧΟΣ-ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 4ο:   ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ 5ο:   ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ THΣ ΟΔΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ.

ΘΕΜΑ 6ο:   ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ 7ο:  ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 

ΘΕΜΑ 8ο:  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 9ο:  ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 10ο:  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Δ.Ε.Δ.», ΣΤΟ Π.Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (46), ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ  ΥΔΑΤΩΝ-ΛΥΜΑΤΑ.

ΘΕΜΑ 12ο:  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 175/2012 ΤΗΣ (10ης /2012  ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 10-4-2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 20/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ (3ΗΣ/2012 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΤΗΣ 2-4-2012)ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) ΟΠΩΣ ΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΟΡΘΟ ΤΙΤΛΟ:
«ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ», ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

ΘΕΜΑ 14ο:  ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 28/2012 (4ης/2012 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 19-4-2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΟΡΘΟ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ Τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Κ.Ε.Κ. Α.Ε.- Α.Ε. Ο.Τ.Α.», ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

ΘΕΜΑ 15ο: ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Π. 311 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 194 ΤΟΥ Ν.3463/2006 ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Δ. 270/81.

ΘΕΜΑ 16ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ»

ΘΕΜΑ 17ο:  ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «REX» ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, ΣΕ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-REX».

ΘΕΜΑ 18ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 19ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ 20ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ 21ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ   

ΘΕΜΑ 22ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ 23ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΘΕΜΑ 24ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ 2ου ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ)»

ΘΕΜΑ 25ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΘΕΜΑ 26ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΔΟΥ ΑΡ. 10, ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

ΘΕΜΑ 27ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΤΡΩΝ 16, ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

ΘΕΜΑ 28ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΡ. 24, ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

ΘΕΜΑ 29ο: ΕΓΚΡΙΣΗ  Η ΜΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΑΠΕ (ΤAΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:  «ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ».πηγή