Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο βιβλίο της Ιστορίας ΣΤ Δημοτικού

Ήρθε στα σχολεία το νέο βιβλίο της Ιστορίας για τους μαθητές της Στ΄τάξης, το οποίο θα αντικαταστήσει αυτό που διδάσκεται σήμερα μετά την απόσυρση του συγγράμματος της Ρεμπούση.

Η βασική παράγραφος στο νέο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, η οποία είχε πυροδοτήσει τις αντιδράσεις πριν 3 χρόνια, περιγράφει τη Μικρασιατική Καταστροφή και αναφέρει: «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σκηνές ανείπωτου πόνου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι με πρωταγωνιστές πλήθος προσφύγων που αγωνίζονται στα πλοία για να σωθούν. Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ηταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή».
Στο νέο βιβλίο της Ιστορίας για την ΣΤ΄ τάξη ο «συνωστισμός των Ελλήνων» (μία φράση "σταθμός" του βιβλίου της κ. Ρεμπούση) έγινε «διωγμός», «ξεριζωμός».
Στο βιβλίο έχουν "τονισθεί" η Επανάσταση του 1821, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πορεία του Ελληνισμού μέσα στην τουρκοκρατία.

Το νέο βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού σε ψηφιακή μορφή!   εδώ