Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ...

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για μεταφορά των λυμάτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. 
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι είναι παράλογο οι φορείς της Αν. Αττικής να πανηγυρίζουν που μεταφέρονται τα λύματα τους σε μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή και καταργείται η διακηρυγμένη θέση, σε συνέδρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχή της «χωροταξικής δημοκρατίας», δηλαδή της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή που αυτά δημιουργούνται.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος των συμμετεχόντων και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Να κατατεθεί από τους Βουλευτές της Α΄ & Β΄ Πειραιά ερώτηση στη Βουλή , προκειμένου να πληροφορηθούμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή του σχεδιασμού επεξεργασίας των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής, παρά τις ειλημμένες αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής, από τον Οκτώβριο του 2011, για την ένταξη της κατασκευής στο ΕΠΠΕΡΑΑ του ΚΕΛ Σαρωνικού και του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων. 
2. Να κληθεί η ΕΥΔΑΠ να παραστεί σε νέα σύσκεψη των φορέων της περιοχής, στην οποία να παρουσιάσει τις θέσεις της για το θέμα και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις περαιτέρω δυνατότητες επεξεργασίας λυμάτων από το ΚΕΛ Ψυττάλειας, τις προβλέψεις για αύξηση του πληθυσμού και κατά συνέπεια και της παροχευτικότητας των ήδη συνδεδεμένων περιοχών του λεκανοπεδίου καθώς και για τη συμβατότητα των προτεινόμενων νέων έργων με την ήδη εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών όρων (ΚΥΑ 140774/11-6-2009)
3. Να κληθεί η ΕΥΔΑΠ να απέχει από κάθε ενέργεια σχετική με την πρόοδο των προτεινόμενων έργων. πηγή