Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τελικά ποιοι είναι οι αντιδήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας;

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής τελείωσε με πολλές προσδοκίες και σε πνεύμα αισιοδοξίας. Τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν. Όμως πίσω από τα χαμόγελα των πολιτών κρύβεται η προσμονή για δράση και έργα.
Η  Δημοτική αρχή με την ευκαιρία της ορκωμοσίας (3/1/10 site καλή μέρα) μας είπε : «Η επιλογή του κλειστού Γυμναστηρίου «Π. Νικολαΐδης» ως χώρος της επίσημης ανάληψης  καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή, σηματοδοτεί και μια νέα αντίληψη σχέσης με τον πολίτη. Η μέχρι τώρα κρατούσα άποψη για μια τυπική τελετή ‘’μεταξύ συγγενών και φίλων’’ είναι ξένη για το νέο δήμαρχο.
Τίποτα, πλέον δεν μπορεί να γίνεται «ερήμην» των πολιτών , των ανθρώπων που έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πως αυτός που έχει ταχθεί με την ψήφο τους να διοικήσει τον δήμο, με μοναδικό στόχο την καλυτέρευση της ζωής και της καθημερινότητας τους, δρα και κινείται καθημερινά».


Η θέση αυτή βρίσκει σύμφωνο κάθε πολίτη που αγαπά την πόλη του και περιμένουμε να γίνει πράξη σε κάθε επίπεδο!

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν, καλό είναι να μαθαίνουν και οι δημότες πρώτοι αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο και την πόλη, να γνωρίζουν  την επίσημη θέση της Δημοτικής αρχής. Από 15 Μαρτίου αυτό θα γίνεται για όλες τις αποφάσεις του Δήμου υποχρεωτικά! Καλό θα είναι να γίνεται και για κάθε θέμα που προκύπτει.

Τελευταία μετά τις εκλογές (δημαιρεσίες) στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι Δήμοι ανακοίνωσαν τους αντιδημάρχους. Μαθαίνουμε ότι ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι και στο Δήμο μας, αναζητήσαμε τα ονόματα τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση, ούτε εντοπίσαμε κάποιο δελτίο τύπου στον τοπικό τύπο! Ανακοινώθηκαν τελικά;


Ακόμα προέκυψε το θέμα με τις  ανακοινώσεις του ΟΛΠ για την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά». Στο πνεύμα των παραπάνω λόγων καλό θα είναι οι πολίτες ή όσοι τέλος πάντων ενδιαφέρονται να δουν δημοσιευμένο σε κάποιο δελτίο τύπου την επίσημη θέση του Δήμου μας για τις ανακοινώσεις και τα σχέδια του ΟΛΠ. Συμφωνούμε, διαφωνούμε τι προτείνουμε;


 Βέβαια όλα τώρα είναι στο πρώτο στάδιο της αναδιοργάνωσης και ίσως κάποιες καθυστερήσεις να δικαιολογούνται, όμως τον πήχυ πολύ ψηλά τον έβαλε η ίδια η δημοτική αρχή με τη σπουδαία δήλωση της «τίποτα, πλέον δεν μπορεί να γίνεται «ερήμην» των πολιτών…»