Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Καλή Νύχτα στα ρουσφέτια

Καλή Νύχτα στα ρουσφέτια      ( από το Blog drapetsona - Δραπετσώνα )
Προτίμησα να φέρω εδώ το θέμα που ανάρτησε το blog δραπετσινι και αφού το διαβάσετε να δείτε το σχόλιο μου.
Απόπειρα να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Κολυμβητήριο
Με απειλές επιχείρησε χτες το πρωί να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, ο δήμαρχος Κερατσινίου Λ. Τζανής. Μαζί με δημοτικούς του συμβούλους και στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (εκλέχτηκε με την επίσημη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και από πλειάδα στελεχών, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) πήγαν στο χώρο, έσπρωξαν και αποπειράθηκαν να χτυπήσουν εργαζόμενους, προσπαθώντας να σταματήσουν την κατάληψη και να συνεχίσουν τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος απείλησε τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχτούν την απόλυσή τους θα κλείσει ο ίδιος το Κολυμβητήριο.
Ο ίδιος δήμαρχος που προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για εργασία και με σκοπό να τους αποσπάσει την ψήφο τους, τους υποσχόταν πως όλοι θα παραμείνουν κανονικά στη δουλειά τους και πως κανένας δε θα απολυθεί. Την απάντηση στη δημοτική αρχή την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καθώς με αποφασιστικότητα, και με σύνθημα «ή όλοι στη δουλειά ή κανένας», περιφρούρησαν την κινητοποίηση, συνέχισαν την κατάληψη και έκαναν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι από την περασμένη Δευτέρα απέχουν από την εργασία τους και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Κολυμβητηρίου, απαιτώντας την παραμονή στην εργασία των 13 συμβασιούχων που η σύμβασή τους έληξε τις προηγούμενες μέρες και τώρα η δημοτική αρχή τους πετάει στο δρόμο.
Ολοι δουλεύουν τέσσερα χρόνια με 7μηνες και 4μηνες συμβάσεις εργασίας και από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται σε κινητοποίηση, έχοντας στο πλευρό τους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το ΠΑΜΕ, αλλά και τους μόνιμους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους εξέφρασαν χτες και δάσκαλοι των Πολιτιστικών στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Πηγή: Ριζοσπάστης 

Πολύ βολικό λοιπόν να αναδημοσιεύεις την άποψη του Ριζοσπάστη για το πρόβλημα των συμβασιούχων στο κολυμβητήριο της πόλης.
Και ρίχνεις τα καρφιά σου στον Δήμαρχο και δεν έχεις ευθύνη για το περιεχόμενο. Κάθε πόδι και σε διαφορετική βάρκα κι ας κρίνουν οι κακοπροαίρετοι αν οι βάρκες είναι μια, δυο, οι τέσσερεις.
Μια που ο Ριζοσπάστης μας πληροφορεί λοιπόν μέσω του Δραπετσίνι για την «ανάλγητη» συμπεριφορά του Τζανή και των πολιτικών δυνάμεων που τον στηρίζουν, ας μπούμε στον κόπο μιας σύντομης απάντησης, για να γίνει καλλίτερα αντιληπτό, γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξε τον Λουκά Τζανή, και γιατί θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να στηρίξει τον Πατίδη, εκλεκτό του ΚΚΕ.
Στο κολυμβητήριο εργάζονται μεταξύ των άλλων και 13 συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση έληξε στο τέλος του χρόνου.
Η λήξη της σύμβασης σημαίνει την αποχώρηση των συγκεκριμένων ατόμων από την συγκεκριμένη εργασία. Αν είναι απαραίτητη η εργασία τους, αν η αποχώρηση τους δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του κολυμβητηρίου, τότε πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει αίτημα στον ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, κι όχι να αρχίσει τα προσφιλή στον Ριζοσπάστη ρουσφέτια με την μέθοδο των συμβάσεων.
Φυσικά η προσφυγή στον ΑΣΕΠ και σε αντικειμενικά κριτήρια για την κάλυψη των θέσεων, ίσως να απομακρύνει οριστικά ορισμένα άτομα που έχουν μάθει με κομματικά και μόνο κριτήρια να επιβιώνουν εργασιακά εις βάρος ενός συνόλου που έχει ανάγκη να εργασθεί.
Ο Λουκάς Τζανής, και η ΔΗΜΑΡ, και ο ΣΥΝ και όλοι όσους καταγγέλλει μέσω του Δραπετσίνι ο Ριζοσπάστης, δεν έχουν καμιά όρεξη να μπλέξουν στον φαύλο κύκλο των ρουσφετολογικών προσλήψεων που τόσο πολύ βολεύει όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και συνδικαλιστικά επίσης.
Καλή Νύχτα στα ρουσφέτια. Αυτό είναι στόχος.

Drapetsini Είναι μια τοπική είδηση, τίποτα παραπάνω! Ίσως μια "κακή" είδηση για τη Δημοτική αρχή! Όμως δεν θα κριθεί από αυτό. Τέτοιου είδους αναρτήσεις βοηθούν για σωστότερες αποφάσεις, πρέπει να ακούγονται και οι αντίθετες φωνές...
Τέτοιες ειδήσεις δυστυχώς θα έρθουν και άλλες! Όταν ασκείς εξουσία με κάποιους πρέπει να πας και κάποιους να αφήσεις!
Πραγματικά δεν έχω καταλήξει που είναι το σωστό και που το λάθος για τους συμβασιούχους! Είναι εργαζόμενοι με οικογένειες, μιλάμε μαζί τους, είναι δίπλα μας!
Μακάρι η Δημοτική αρχή να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα λύσουν το πρόβλημα και δεν θα δημιουργήσουν νέο παρόμοιο στο μέλλον!
Ο Ριζοσπάστης πάντα έχει μια δική του "μοναδική" στάση υπέρ των εργαζομένων με την οποία δεν συμφωνώ "άκριτα" και πάντα...