Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ : Διεκδικούν τις δουλειές τους

Συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη που ξεκίνησαν χτες το πρωί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Κολυμβητήριο του Δήμου Κερατσινίου, απαιτώντας την παραμονή στην εργασία των 11 συμβασιούχων, των οποίων η σύμβαση έληξε στις 31 Δεκέμβρη. Οι συμβασιούχοι εργάζονται τέσσερα χρόνια στο Κολυμβητήριο με επτάμηνες και τετράμηνες συμβάσεις εργασίας.

Χτες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο όπου για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής επιχείρησαν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη για την κατάσταση των εργαζομένων και με διάφορα τερτίπια να δικαιολογηθούν για τις προεκλογικές τους υποσχέσεις πως δε θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και δε δεσμεύτηκαν σε τίποτα.

Στο πλευρό των συμβασιούχων ήταν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, το σωματείο εργαζομένων του δήμου και οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Κολυμβητήριο.
Ο Ηλίας Πατίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αφού επισήμανε στους εργαζόμενους πως η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πως αυτά προστάζει ο «Καλλικράτης», τους κάλεσε να συσπειρωθούν, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Κολυμβητηρίου καταγγέλλουν την κοροϊδία της δημοτικής αρχής η οποία προεκλογικά τους υποσχόταν πως δε θα απολυθούν. Αφού σημειώνουν πως «για χρόνια συντηρούν το Κολυμβητήριο με άθλιες συμβάσεις εργασίας και για ένα κομμάτι ψωμί», καλούν το λαό του Κερατσινίου σε συμπαράσταση στον αγώνα τους για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 5/1/2011