Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

"ΌΧΙ στις δια περιφοράς συνεδριάσεις! Θα απέχουμε από τη διαδικασία!"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
 της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας

Επικίνδυνη η καθιέρωση των δια περιφοράς δημοτικών συμβουλίων

Για ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή επιλέγει να διεξάγει δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς. Χωρίς δηλαδή την δια ζώσης παρουσία των δημοτικών συμβούλων ή έστω την διαδικτυακή συμμετοχή τους. Δημοτικά συμβούλια με σοβαρά θέματα όπως παραδείγματος χάρη το νέο δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων που ζητούσε η δημοτική αρχή ή αναμορφώσεις προϋπολογισμών.
Με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται η γνώμη της αντιπολίτευσης, δεν αναπτύσσεται κανένας διάλογος, δεν μπορεί κανένας δημοτικός σύμβουλος να τοποθετηθεί με επιχειρήματα πάνω στα θέματα που εισηγείται η διοίκηση. Επιπλέον δεν διεξάγεται προ ημερήσιας συζήτηση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δυνατότητα να θέσουμε θέματα που απασχολούν τους δημότες και να πάρουμε απαντήσεις.
Η ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη της κυβέρνησης έρχεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά με την πρακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων.
Γι αυτούς τους λόγους, αντιδρώντας στην πρακτική της δημοτικής αρχής, στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο που ξαναγίνεται δια περιφοράς και όχι δια ζώσης θα απέχουμε από τη διαδικασία. 
Απαιτούμε την δια ζώσης διεξαγωγή των συμβουλίων ή με την δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης. Κερατσίνι 28.12.2022