Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Πρωτοβουλίας ανατρεπτικής –ριζοσπαστικής παρέμβασης

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Πρωτοβουλίας ανατρεπτικής –ριζοσπαστικής παρέμβασης σε Κερατσίνι Δραπετσώνα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Στις 20/12/2018 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Μ. Μερκούρη στο Κερατσίνι, η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα. 
Συμμετείχε πλήθος νέων αγωνιστών, εργαζομένων και ανέργων, συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και σε εργατικά σωματεία της περιοχής, εκπρόσωποι από συλλογικότητες και οργανώσεις της ασυμβίβαστης-αντικαθεστωτικής Αριστεράς, άνθρωποι από όλο το ηλικιακό φάσμα και τις ιστορικές φάσεις του λαϊκού κινήματος. 
Μετά το εισηγητικό κείμενο από την πλευρά της Πρωτοβουλίας, ακολούθησε συζήτηση όπου κυριάρχησε ο προβληματισμός τόσο για το περιεχόμενο της όσο και τον τρόπο επίδρασης που θα μπορούσε να έχει μια αντίστοιχη συλλογικότητα, για να μπορέσει να επικοινωνήσει με μεγαλύτερα ακροατήρια.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από παρεμβάσεις που αποτύπωσαν την απογοήτευση απέναντι στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, ακόμη και από αγωνιστές που συνέβαλαν στο ξεκίνημα και την εκλογική της επικράτηση.

Κοινός τόπος της συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα παρέμβασης σε όλα τα μέτωπα που ανοίγονται, με έμφαση στα ζητήματα ποιότητας ζωής, ρύπανσης, ελεύθερων χώρων, του πολιτισμού και της αντιφασιστικής πάλης.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Συντονισμού που θα οργανώσει τα επόμενα βήματα και την ανοιχτή συζήτηση ώστε πριν το τέλος Ιανουαρίου 2019 να έχουν δρομολογηθεί οι συλλογικές αποφάσεις για τη συγκρότηση των βασικών αρχών, της διεύρυνσης, των πρωτοβουλιών, του ονόματος καθώς και του χαρακτήρα της παρέμβασης το αμέσως επόμενο διάστημα προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. " Το εισηγητικό κείμενο στη συνέλευση της Πρωτοβουλίας (εδώ)