Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Εναρκτήρια σύσκεψη της κίνησης με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Τσιρίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σήμερα Κυριακή 16/12/2018 στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε η πρώτη σύσκεψη του συνδυασμού που στηρίζει τον Γιώργο Τσιρίδη. Τα εξήντα στελέχη που προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν άκουσαν την εισήγηση κι έκαναν τοποθετήσεις. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες επιστήμονες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, νέοι, εκπρόσωποι όλων των τάξεων και της κοινωνίας της πόλης. Ήταν παρόντες αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες, πρόεδροι ΔΣ αλλά και σωματείων ή ενώσεων ή πρώην δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τον Γιώργο Τσιρίδη να εκθέτει τους λόγους για τους οποίους η πόλη πρέπει να αλλάξει δήμαρχο. Άκουσαν για την χρυσή ευκαιρία που χάθηκε σε αυτήν την τετραετία και για την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της πόλης. «Ο Χρήστος Βρεττάκος κληρονόμησε χρήματα για τα οποία πάλεψαν πολλές δημοτικές αρχές. Χρειάστηκε τριάμιση μόνο χρόνια για να τα σκορπίσει για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγκατέλειψε το ζήτημα της πολεοδομικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της πόλης. Αυτό που για όλους είναι όραμα, χρυσή ευκαιρία κι ευλογία, για τον δήμαρχο είναι σκέτη άρνηση».

Η ανάγκη ανασυγκρότησης της πόλης, η σχέση της με το λιμάνι τέθηκαν σαν κύριοι στόχοι. Η αναζήτηση εσόδων από την φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων, η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών κι η καθημερινότητα αναδείχτηκαν σαν πρώτες προτεραιότητες της κίνησης. Αναδείχτηκε η ανάγκη να εμπιστευτεί η πόλη το μέλλον της στον Γιώργο Τσιρίδη και την ισχυρή ομάδα που τον στηρίζει και τον περιβάλλει. Τοποθετήθηκαν όλα τα στελέχη της κίνησης. Με τον διάλογο ολοκληρώθηκε το πολιτικό σκεπτικό υπό το οποίο η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση θα κατέβει στις εκλογές.

«Πρόκειται για μια δημοκρατική προοδευτική κίνηση που πρέπει να αφυπνίσει την πόλη και να εμπνεύσει τον λαό»είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσιρίδης. «Είμαστε ο δυναμικός πυρήνας που θα κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου. Έχουμε το όραμα, υπερασπιζόμαστε το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας».

Μετά την συγκρότηση της κίνησης, θα γίνει προγραμματική σύσκεψη τον Ιανουάριο και ανοιχτή συγκέντρωση του λαού τον Φεβρουάριο. Η πορεία για την νίκη τον Μάη του '19 έχει ήδη χαραχτεί.