Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Έργα στους παιδικούς σταθμούς


Με τίτλο "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ 4 ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κείμενο με φωτογραφίες για τα έργα συντήρησης που γίνονται σε παιδικούς σταθμούς της πόλης. 

Οπωσδήποτε είναι σημαντικό να γίνονται έργα  και μάλιστα να γίνονται έργα για τους μικρούς κατοίκους της πόλης. 
Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνονται έργα συντήρησης στις υποδομές του  δήμου.
 Έτσι γίνεται παντού, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Έτσι γινόταν και στην περιοχή μας για πολλά χρόνια, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι η αλήθεια, στο παρελθόν.

Όμως, καλό είναι τα έργα να γίνονται σε περιόδους διακοπών για τους μικρούς μαθητές και οι σταθμοί να παραδίδονται έτοιμοι προς χρήση στην αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου.
 Η γραφειοκρατία και οι ιδιαίτερες δυσκολίες κάθε περίπτωσης είναι κατανοητές και σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια,  όμως  σημαντικό θέμα  για τον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας είναι την ημέρα που ανοίγουν οι σταθμοί να είναι όλα έτοιμα, σε όλους τους σταθμούς!  
Πως; Αυτό είναι το στοίχημα για τους εκάστοτε διοικούντες. Σε κάθε περίπτωση δύσκολο.  ...Η ποιοτική διαφορά που λένε!

 Η ανακοίνωση του Δήμου:
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται μια σειρά από σημαντικά έργα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε 4 παιδικούς σταθμούς της πόλης. Πρόκειται για έργα επισκευής, συντήρησης, όπως και νέες παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη των κτηρίων που γίνονται περισσότερο φιλικά και ασφαλή για τα παιδιά.
Σε αυτούς τους Παιδικούς Σταθμούς, πραγματοποιούνται έργα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου με ενεργειακούς υαλοπίνακες, διαμόρφωση αύλειων χώρων, διόρθωση ή αντικατάσταση υδραυλικών, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, επέκταση καγκέλων αύλειων χώρων, τοποθέτηση πλακών ασφαλείας κ.λπ.
Απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η ομαλή και σωστή λειτουργία των σχολικών υποδομών και βρεφονηπιακών σταθμών. Η υποστήριξη και η φροντίδα των παιδιών της πόλης, καθώς και η ενίσχυση των μορφωτικών τους αναγκών.