Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

"Σκληρή" ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ για τη Δημοτική Αρχή

 Με "σκληρή" ανακοίνωση η Κ.Ο. Κερατσινίου –Δραπετσώνας του ΚΚΕ απάντησε στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής για κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

< Το θράσος της Δημοτικής Αρχής Κερατσινιού-Δραπετσώνας δεν έχει όρια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, εκτός των άλλων, τάχθηκε για άλλη μια φορά απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας.
· Έδωσε ξεδιάντροπα άδεια παραμονής για πάντα στις δεξαμενές και στα καζάνια του θανάτου, δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία μας.
· Δίνει ζεστό χρήμα στον καπιταλιστή Mελισανίδη για να συνεχίσει απρόσκοπτα να βρωμίζει την περιοχή.
· Έδωσε άδειες για την λειτουργία των καζανιών στο Πέραμα.
· Αύξησε τις αντικειμενικές αξίες στην περιοχή μας, βάζοντας πιο βαθιά το χέρι, στις ήδη άδειες τσέπες μας.
· Συνολικά γκρεμίζει ότι εργατικό λαϊκό δικαίωμα έχει μείνει, την στιγμή που πλασάρει την "έξοδο από τα μνημόνια" ως το τέλος των προβλημάτων του λαού.

Φτάνει πια!
Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά συνεχίζει να στηρίζει και να εξωραΐζει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Στο κάλεσμα για κινητοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, "απαιτεί να εκφραστεί η θετική, απέναντι στα αιτήματα μας βούληση της κυβέρνησης".
Δεν θέλουμε άλλη θετική βούληση από τις κυβερνήσεις που μαυρίζουν τις ζωές μας. Σε καμία κυβέρνηση δεν δίνουμε συγχωροχάρτι. Στα σχέδια των μονοπωλίων, συνολικά στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, αντιτάσσουμε τον αγώνα μας, την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Δεν βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Είναι ντροπή, σήμερα που γίνεται κατανοητό όσο ποτέ ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι απέναντι από τις ανάγκες μας και υπέρ του κεφαλαίου, η Δημοτική Αρχή να προπαγανδίζει το ακριβώς αντίθετο. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το κλείσιμο του ματιού για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Είναι επικίνδυνη!
Μια σειρά αιτημάτων που θέτει η δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον επικίνδυνα.
· Η ανάγκη απέναντι στο ζήτημα της παρουσίας των καζανιών είναι να φύγουν τώρα. Να σταματήσουν τώρα τη λειτουργία τους και να μετεγκατασταθούν, ώστε να πάψει το ενδεχόμενο ατυχήματος, αλλά και περαιτέρω ρύπανσης της περιοχής. Η θέση για χρονοδιάγραμμα ουσιαστικά κρύβει την παρουσία τους εκεί και θέτει την απομάκρυνσή τους στη Δευτέρα παρουσία.
· Το αίτημα για την μη λειτουργία των εγκαταστάσεων πρέπει να αφορά όλες και όχι μόνο τις ανενεργές. Σε άλλη περίπτωση ανοίγει ο δρόμος λειτουργίας των ήδη υπαρχουσών ενεργών δεξαμενών.
· Τα αυστηρά μέτρα λειτουργίας που ζητάει η δημοτική αρχή είναι ευχολόγια. Ξέρουμε καλά και αποδεικνύεται από σειρά μελετών, που χρήζουν διερεύνησης! ότι οι καπιταλιστές έχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα που μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καθημερινή δυσοσμία, τις συνθήκες στις οποίες ζούμε σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα εξαιτίας της ύπαρξης και λειτουργίας των δεξαμενών.

Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί υλοποιούν κατά γράμμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σπέρνουν αυταπάτες για την πολιτική της και φορτώνουν τα καζάνια στις πλάτες του λαού. Αφήνουν στο έλεος τους κατοίκους λαϊκών εργατικών περιοχών όπως στη Μάντρα, να πλημμυρίζουν στην πρώτη καταιγίδα και μάλιστα όταν έχουμε θρηνήσει νεκρούς. Μονιμοποιούν την παρουσία των καζανιών σε Πέραμα και Δραπετσώνα με ανυπολόγιστες τις συνέπειες σε περίπτωση ενός μεγάλου ατυχήματος.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο και κάτοικο της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα. Σήμερα όποιος πραγματικά θέλει να αντιταχθεί στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και μας στερεί την ζωή που μας αξίζει, χρειάζεται να παλέψει οργανωμένα ενάντια της και σε όποιον επιχειρεί να την εφαρμόσει.
Η πάλη μας πρέπει να στραφεί στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνεχώς διευρύνονται. Χρειάζεται προσανατολισμός της πάλης ενάντια στα σχέδια που μας θέλουν κακοπληρωμένους, σακατεμένους, με ζωή λάστιχο, χωρίς ελεύθερους χώρους και χρόνο για να τους απολαύσουμε.
Όποιος γλυκοκοιτά την κυβέρνηση και δεν αντιτίθεται στην πολιτική που εφαρμόζει υπέρ του κεφαλαίου, είναι απέναντι από τον λαό. Τέρμα πια στις αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας.

Διεκδικούμε
· Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της Oil One. Μετεγκατάσταση τώρα των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. Να παρθεί πίσω το άρθρο 70 του μεσοπροθέσμου.
· Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία).
· Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση. 9/7/2018  Κ.Ο. Κερατσινίου –Δραπετσώνας του ΚΚΕ"