Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Άμεση πεζοδρόμηση της οδού Σφαγείων

Οι φορείς της περιοχής, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψηχώρος» και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας εκτιμώντας τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις, μπαίνουν μπροστά και  με δελτίο τύπου απαιτούν από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας την άμεση πεζοδρόμηση της οδού Σφαγείων!  
Επίσης με την ανακοίνωση καλούν φορείς και συλλογικότητες για ενεργή συμμετοχή και δηλώνουν ότι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αναλαμβάνουν δράση για την επανοικειοποίηση του χώρου του πάρκου της Εργατιάς και την ουσιαστική ένταξή του στην πόλη και στη ζωή των κατοίκων! 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: "Το Σάββατο 06/06 το απόγευμα συναντηθήκαμε στο πάρκο Εργατιάς ο πολιτιστικός σύλλογος Τερψηχώρος και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου- Δραπετσώνας .
Ξεκινήσαμε τη δική μας ανάπλαση του πάρκου, με καθαρισμό του χώρου και συζήτηση για την αξιοποίησή του αλλά και εξελίξεις για το χώρο των πρώην Λιπασμάτων .
Στόχος της δράσης μας είναι η επανοικειοποίηση του χώρου του πάρκου της Εργατιάς, η ουσιαστική ένταξή του στην πόλη και στη ζωή των κατοίκων, μέσα από μια ανάπλαση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων σε όφελος των κατοίκων, σε ένα χώρο ενιαίο, δημόσιο, με πράσινο και χώρους πολιτισμού, λαϊκού αθλητισμού και αναψυχής, χωρίς καμιά βιομηχανική και εμπορική χρήση.
 
Οι τελευταίες δηλώσεις από την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που άνοιξαν την όρεξη και στα Τσιμέντα Ηρακλή να ζητήσουν τη μετεγκατάσταση του έτοιμου σκυροδέματος στην περιοχή, καθώς και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Μελισσανίδη (Oil One) δημιουργούν εφιαλτικά σενάρια, μιας ζωής σε πόλεις με υποβαθμισμένο περιβάλλον, με άθλιους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η πρόταση Λαφαζάνη δεν κλείνει την πόρτα στους ιδιώτες· αντίθετα αφήνει ανοικτή την παρουσία τους μέσα από άλλες επενδύσεις
Επίσης δεν ξεχνάμε ότι, καμιά φορά, οι ψηφισμένοι νόμοι δεν αρκούν για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Συλλογικά παλεύουμε για τις ζωές μας και για τους ελεύθερους χώρους!

Άμεσα ζητάμε και διεκδικούμε από το δήμο :
Πεζοδρόμηση της οδού Σφαγείων για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα, ανάπλαση της πέτρινης εργατικής κατοικίας και πάρκου, άμεση ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στην περιοχή ώστε να είναι επισκέψιμη
Η επόμενη συνάντησή μας είναι για το Σάββατο 13/6 στις 10 πμ για να συνεχίσουμε τις εργασίες στο Πάρκο Εργατιάς , ώστε να γίνει προσβάσιμο κομμάτι της γειτονιάς και της ζωής των κατοίκων. Προετοιμάζουμε το χώρο για εκδηλώσεις, συζητήσεις και ενημέρωση. Με την παρουσία μας, διεκδικούμε και άλλους χώρους που πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών (Πάρκο Αγάπης)
Καλούμε τους φορείς τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της περιοχής να είναι εκεί.
Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψηχώρος», Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας