Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Γ. Μίχας: φαβορί για Δήμαρχος

Γ. Μίχας: φαβορί για Δήμαρχος  Tου Βασίλη Λαζαρίδη
Πηγή:  http://www.mellon.gr/ 
      Δυο βδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές (7 Νοεμβρίου), στον Πειραιά τα πράγματα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει, σ' ότι αφορά το Δήμο τουλάχιστον. Όπως δείχνουν οι μετρήσεις αλλά και το διαμορφωμένο πολιτικό κλίμα στην πόλη, ο αυριανός Δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Μίχας, με μεγάλη μάλιστα διαφορά την οποία, κάποιες μετρήσεις, δίνουν έως και στις 20 μονάδες τη 2η Κυριακή.
       Η μάχη της 1ης Κυριακής λοιπόν για το συνδυασμό Μίχα θα δοθεί στη σταυροδοσία των υποψηφίων, με μεγάλο άγχος εκλογής των νυν αντινομαρχών του που είναι υποψήφιοι. Τούτο γιατί, εκτός του πολιτικού γοήτρου για τους ίδιους, πρέπει κι αυτοί να αποδείξουν με τη σειρά τους ότι «μπορούν να φέρουν ψηφοφόρους στο Μίχα». Βαρύ το φορτίο και θαρρώ πως οι περισσότεροι θα τα καταφέρουν, ενώ ελάχιστοι εξ’ αυτών, που τους διακατέχει μια θλιβερή αλαζονεία και έπαρση, θα μείνουν… εκτός παιχνιδιού.
       Τη 2η θέση (την πρώτη Κυριακή) την έχει ήδη εξασφαλίσει ο Βασίλης Μιχαλιολιάκος, ο οποίος τη 2η Κυριακή θα βρεθεί στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, κλείνοντας έτσι και τον πολιτικό κύκλο του.
       Η όποια δυναμική του συνδυασμού του Πέτρου Μαντούβαλου άρχισε να οπισθοχωρεί, αφού όσο διάστημα ήταν υποψήφιος και χωρίς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, προκαλούσε «ταραχή» στην πειραϊκή κοινωνία. Δυστυχώς, όταν εμφάνισε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, οι Πειραιώτες «τρόμαξαν» από τα ακραία στοιχεία που περιέχονται στο συνδυασμό του, αλλά και από τις εμφανίσεις των ακροδεξιών Άδωνη Γεωργιάδη, Χαρίτου  και του Άρη Σπίνου, σε εκδηλώσεις του συνδυασμού του. Τέλος, και η στήριξη Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.) ανέκοψαν την όποια διαμορφούμενη πορεία του συνδυασμού του Πέτρου Μαντούβαλου.
Πηγή:  http://www.mellon.gr/