Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Το «Δραπετσίνι» δε μένει πια εδώ!


Μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα τοπικά δρώμενα το Blog «δραπετσίνι» ολοκληρώνει τη διαδρομή του και σταματάει τις αναρτήσεις, αποχαιρετώντας γνωστούς και φίλους!  
Ολοκληρώθηκε μια περίοδος και ήρθε το τέλος εποχής! Άλλωστε στη ζωή οι εποχές περνούν και οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν συνειδητά, στην ώρα τους! Επιπλέον, α). ο διαχειριστής του, Nick Chanos, …δεν μένει πια εδώ ή πιο σωστά δεν μένει σταθερά στην αγαπημένη Χαραυγή και στο Κερατσίνι(!) και β) στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, η δυνατότητα για επικοινωνία-παρεμβάσεις είναι πολύ διαφορετική και ιδιαίτερα εύκολη!  

Το «δραπετσίνι» προέκυψε ως μια ανάγκη για παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα και η ιδέα γεννήθηκε μετά τη ενοποίηση των Δήμων Κερατσινίου και  Δραπετσώνας. Αρχικά ονομαζόταν < Δραπετσίνι ή Κερατσώνα... Το νέο blog για το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και όχι μόνο ...> Το σχεδιάκι στην αρχή, δημιουργία της φίλης Δέσποινας Χ.,  το οποίο με τα δικά μας μάτια το εισπράτταμε  ως τη ζωή, την ομορφιά, τη δημιουργία, την ελπίδα που ξεπροβάλλει ακόμα και μέσα από τα φουγάρα της ταλαιπωρημένης μας περιοχής ήταν η κεντρική ιδέα της ύπαρξης του!  
Οι αναρτήσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 2010. Τότε τα blog ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και ήταν η συνέχεια, κατά κάποιο τρόπο, των μικρών τοπικών εφημερίδων και παράλληλα η διέξοδος, η δυνατότητα έκφρασης (μικρόβιο είναι αυτό) του διαχειριστή μετά τις έντυπες  προσπάθειες "εκπαιδευτική πρό-οδος", "τα σαΐνια", "τρυφερά χρόνια"... 
Το "drapetsini" όλα αυτά τα χρόνια φιλοξένησε δεκάδες κείμενα που αφορούσαν την πόλη μας και κατ΄επέκταση την τοπική αυτοδιοίκηση και πήρε θέση για όλα (στα περισσότερα) τα θέματα που επηρεάζουν τη δύσκολη καθημερινότητα της περιοχής μας. Ήταν συνειδητή και ενδόμυχη επιθυμία να αποτελέσει ένα βήμα επικοινωνίας και προβληματισμού.

Οι παρεμβάσεις και τα σχόλια, μας έφεραν κοντά σε πολλούς συμπολίτες μας, κυρίως με αυτούς που νοιάζονται και αγαπούν "με εμμονή" την πόλη και δεν τη θέλουν «σκουπιδοντεκέ» του λεκανοπεδίου και μας απομάκρυναν από φίλους και συνοδοιπόρους, κυρίως με αυτούς που ανέλαβαν, κατά καιρούς, θέσεις εξουσίας! Σε κάθε περίπτωση υπήρχε καλή πρόθεση, γνώμη υποκειμενική διατυπώναμε, τίποτα παραπάνω!
Βέβαια, επειδή το «χούι» δεν φεύγει, εάν υπάρχει λόγος και έμπνευση, θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε την άποψη μας, αραιά και που, στο fb, και μέσα από τις σελίδες της αγαπημένης τοπικής ιστοσελίδας “stagona4u” !
Με εκτίμηση. Σας ευχαριστώ πολύ!