Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης

Αυτό το καλοκαίρι οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας. 

Από την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα υλοποιηθούν στο παράρτημα της βιβλιοθήκης στο Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα (Φαληρέως 5) και τον περιβάλλοντα χώρο της, δράσεις με κεντρικό τίτλο 
“100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ...” με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη».

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα λύσουν γρίφους, θα γνωρίσουν βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας, θα γνωρίσουν την Άλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρή, θα κάνουν νέους φίλους…

Η ΚΕ2023 συμπληρώνεται με την ενότητα “Το Ραδιόφωνο της ΚΕ” με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, η ΚΕ ολοκληρώνεται με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις που μπορούν όλοι να ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QR.
Δείτε το πρόγραμμα και κρατείστε θέσεις!
Πληροφορίες- Εγγραφές: Δημητρίου Φαληρέως 5, 210 48 17 224

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr.