Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

252.900 ευρώ για επισκευές σχολείων!


252.900 
ευρώ δόθηκαν, στις 18 Μάϊου 2023, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για επισκευή και συντήρηση των σχολείων της περιοχής.
Αναμένεται, άμεσα, να κινητοποιηθούν οι έχοντες την ευθύνη, τα σχολεία θα είναι κλειστά 2 μήνες, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις!
Συνολικά στους 332 Δήμους της Χώρας κατανέμονται 30.000.000,00 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ.:44850/18.5.23).
Υπογραμμίζεται ότι τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος.

Τα εκατομμύρια δίνονται αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, με την κατανομή να γίνεται με κριτήρια
- τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων κατά 30 % και
- τον αριθμό των μαθητών κατά 70 %,
σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020- 2021.

...
Επειδή τα σχολεία του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας έχουν προβλήματα και η αναμενόμενη εργολαβία, εδώ και δύο χρόνια, για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ας "τρέξουν" οι διαδικασίες για να δρομολογηθεί, άμεσα, εργολαβία επισκευής και για το επόμενο έτος. 
Άλλωστε κάθε χρόνο δίνονται στον δήμο περίπου 250.000ευρώ για επισκευές συντηρήσεις. Οπότε χρήματα υπάρχουν ...ας αξιοποιηθούν! Σημειώνεται ότι η τελευταία εργολαβία για συστηματική συντήρηση σε σχολεία  του δήμου ολοκληρώθηκε το 2019. 
Η δημοτική αρχή οφείλει να βιαστεί, τώρα πια γνωρίζει, και δεν είναι δικαιολογία η γραφειοκρατία για τις καθυστερήσεις, άλλωστε βρίσκεται 9 χρόνια στη διοίκηση του δήμου!