Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Βραβείο και ο δήμος Πειραιά για το περιβάλλον!

Μια σημαντική διάκριση στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος απέσπασε ο Δήμος Πειραιά, στα βραβεία «Greek Green Awards 2022». Στη διοργάνωση αυτή επιβραβεύονται οι καλές πρακτικές στην προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες υποστηρίζουν τις πράσινες τεχνολογίες, την καινοτομία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, τιμήθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Green and Connected Ports», το οποίο αφορά στη μέτρηση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα εντός και πλησίον του λιμανιού.

Στο πλαίσιο του έργου ο Δήμος Πειραιά έχει εγκαταστήσει δίκτυο περιβαλλοντικών και μετεωρολογικών αισθητήρων που παρέχουν, αδιάλειπτα και σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα πληροφόρησης για τα προβλεπόμενα επίπεδα και τις πηγές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης σε ώρες αιχμής των λιμενικών λειτουργιών του Πειραιά, αλλά και ειδοποιήσεων όταν σημειώνονται υπερβάσεις των ορίων ρύπανσης.

Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζονται και παρέχονται από τη ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό με τελικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
Η διοργάνωση «Greek Green Awards 2022» πραγματοποιήθηκε στο τριήμερο Forum της Verde.tec στο MEC Παιανίας. 
Ο Δήμος Πειραιά τιμήθηκε με το βραβείο «Ελέγχου και μέτρησης ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα» στην κατηγορία ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ.