Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Η ...αναβάθμιση “πάει σύννεφο”...

Για κοροϊδία και εμπαιγμό κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής και την κυβέρνηση, η Κομματική Οργάνωση Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ σχετικά με την «αναβάθμιση» της ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως διαφημίζεται με ραδιοφωνικό σποτ της πρώτης, με τη δημιουργία Κέντρου Υγείας το περασμένο καλοκαίρι.


Η Ανακοίνωση της Κ.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε στο ραδιόφωνο διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Αττικής στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα, αναφερόταν πόσο πολύ έχει αναβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων της περιοχής του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μετά και τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου το περασμένο καλοκαίρι.


Η αλήθεια??
Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί κάτι τέτοιο στα αυτιά των κατοίκων της περιοχής, που έχουν ζήσει στο πετσί τους την “αναβάθμιση” που τους έχουν προσφέρει απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές τα τελευταία χρόνια.

Τι να πρωτοπούμε:
● Για την μπόχα των “καζανιών του θανάτου” όπως δικαίως έχει ονομάσει ο λαός της περιοχής μας τα καζάνια της Oil One , που έχουν “αναβαθμίσει” την Δραπετσώνα σε πόλη με αυξημένο αριθμό περιπτώσεων καρκίνου;
● Ή για την “αναβάθμιση” του συνόλου της περιοχής σε Νο2 σκουπιδότοπο της Αττικής μετά τη χωματερή στη Φυλή, με τα σχέδια για δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό;

Όσο για το διαφημιζόμενο ΚΥ?
Εξυπηρετεί εκτός από τους χιλιάδες κατοίκους του δήμου μας και τους κατοίκους του Περάματος, (συνολικά πάνω από 100.000 μόνιμους κατοίκους) και είναι τρανταχτή απόδειξη της πλήρους απουσίας ολοκληρωμένου σχεδίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την τωρινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάτι που ανέδειξε το Κόμμα μας επανειλημμένα, ιδιαίτερα τα 2 χρόνια της πανδημίας.
Να ενημερώσουμε την περιφέρεια ότι το εν λόγω ΚΥ, ακόμα και 8 μήνες μετά τα “πανηγυρικά” του εγκαίνια, συνεχίζει να λειτουργεί υποστελεχωμένο, με προσωπικό δανεικό από άλλες, επίσης υποστελεχωμένες, δομές ΠΦΥ της περιοχής, όπως αυτή του ΚΥ Δραπετσώνας, το οποίο είναι επικουρικό και με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για να κλείσει κάποιος ή κάποια ραντεβού σε καρδιολόγο ή παθολόγο (και μιλάμε για περίοδο πανδημίας) μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμα και βδομάδες (!) για να βρει διαθέσιμο ραντεβού.
Μπορεί να μη μιλάμε για αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, σίγουρα όμως μιλάμε για “αναβάθμιση” του χιούμορ της περιφερειακής αρχής...

Δεν τους αδικούμε όμως εκεί στην περιφέρεια που δεν έχουν ιδέα για την καθημερινότητα των Κερατσινιωτών και Δραπετσωνιτών, όταν οι μόνες φορές που πατάνε σε φτωχογειτονιές σαν τις δικές μας είναι για να πανηγυρίσουν με τυμπανοκρουσίες για έργα σαν κι αυτό, που αποτελεί “σταγόνα στον ωκεανό” μπροστά στις αυξημένες ανάγκες του λαού της περιοχής.

Απέναντι στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή του εργαζόμενου λαού!
● Ενίσχυση εδώ και τώρα του ΕΣΥ και της ΠΦΥ με υποδομές, προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
● Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας που 2 χρόνια τώρα έχει θησαυρίσει πάνω στις πλάτες του λαού.
● Άμεση στελέχωση του ΚΥ Κερατσινίου με το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Να σταματήσουν να γεμίζουν τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένα ΚΥ.
Κ.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ