Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Γνωρίζει η δημοτική αρχή την επένδυση της εκκλησίας στο Σχιστό;"

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή σχετικά με την επένδυση της εκκλησίας στο Σχιστό, ζητώντας παράλληλα την ενημέρωση των δημοτών, ανάρτησε ο Παντ. Καμάς!
Παρακάτω η  ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε" !


Παντελής Καμάς:   
"...ένας οργανωμένος Δήμος, όπως ο δικός μας, δεν αντιλήφθηκε τίποτα;;"

Διάβασα όπως όλοι μας, για το Σχέδιο Επένδυσης της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Σχιστό. Πρέπει να σημειώσω εμφατικά, ότι δεν είμαι κατ' αρχήν κατά των επενδύσεων, όταν κυρίως μπορούν να φέρουν επενδύσεις σε μία περιοχή και θέσεις εργασίας.
Υπάρχουν όμως πολλά ερωτηματικά σε αυτά που διαβάζω. 

1. Η Εκκλησία, δεν είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός. Οφείλει στις παρεμβάσεις της, να αναδεικνύει μία ευαισθησία. Και το πρώτο στοιχείο ανάδειξης της ευαισθησίας, της είναι η συζήτηση με τις Τοπικές Κοινωνίες της επένδυσης. Δεν γνωρίζω αν έγινε ή όχι. Δεν γνωρίζω τι ξέρει η Δημοτική μας Αρχή. 

2. Ακόμα και αν η Εκκλησία δεν γνώριζε. Κινήθηκε μια διαδικασία αλλαγής χρήσεων Γης, επαφής με το ΤΑΙΠΕΔ, αναζήτηση επενδυτών, και ένας οργανωμένος Δήμος, όπως ο δικός μας, δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Δεν επιδίωξε ο ίδιος μία επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να μεταφέρει τα " θέλω" της Τοπικής Κοινωνίας; 

3. Το ίδιο το σχέδιο, έχει προβληματικές πτυχές. Η παραγωγή ενέργειας στο Σχιστό. Πώς και με ποιο τρόπο; 
Η Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου (ένα ακόμα στην περιοχή), δεν δύναται να ισοσκελιστεί με την αναβάθμιση της λειτουργίας ενός Πάρκου, που προβλέπεται στα Σχέδια, που είδαν το φως της Δημοσιότητας. 
Προσωπικά είμαι ανήσυχος, με ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Δημιουργούνται τετελεσμένα δυσμενή για την πόλη. Και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Λαός είναι στο Σκοτάδι.