Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα 4-10-2021(ε
δώκαι κανένας δεν το έμαθε, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση και δημοσιεύτηκαν δύο ανακοινώσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η ιστοσελίδα του δήμου συνεχίζει να αγνοεί τη συνεδρίαση, το κανάλι του δήμου στο youtube δεν έδειξε τίποτα και κανένας από τη δημοτική αρχή δεν ένιωσε την ανάγκη να γράψει δυο λόγια για τη συνεδρίαση. Δυο λόγια για τους δημότες που τους επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουν. Πως λέγεται αυτό;

Οι δύο ανακοινώσεις για τη χτεσινή συνεδρίαση:

Γ. Τσιρίδης: ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ.
Χτες στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι αυτό που "παίζεται" στο ΣτΕ (με θέμα την απαλλοτρίωση των Λιπασμάτων) είναι η αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου 4342/2015 (τροπολογία Λαφαζάνη-Σκουρλέτη). Με τον νόμο αυτό (άρθρο 28) δόθηκε συντελεστής δόμησης 0.15 και χρήσεις ήπιες (πράσινο, παιδεία, υγεία, πολιτισμός, αναψυχή) στην βιομηχανική ζώνη των 640 στρ. Είναι το μεγαλύτερο καλό που έγινε (το 2015) για την πόλη μας από καταβολής της ύπαρξής της.
Δυστυχώς, αυτός ο νόμος μπαίνει τώρα σε αμφισβήτηση. Μακάρι να μην έχουμε παρατράγουδα. Ελπίζουμε πλέον σε μια αναβολή της απόφασης για αργότερα ώστε ο δήμος να καλύψει όπως-όπως το μεγάλο λάθος που έγινε να μην προχωρήσει η πολεοδόμηση της Ανάπλασης.


Παντ. Καμάς: Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Αλλάζουμε" 
Ο Συνδυασμός μας, και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι τοποθετήθηκαν ως εξής:
Στα προ ημερήσιας θέματα
1.Θέσαμε το ζήτημα της αναλογικής εκπροσώπησης των Συνδυασμών στα Σχολικά Συμβούλια,
2. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη αναβάθμισης του Εορτασμού της μάχης της Ηλεκτρικής
3. Ζητήσαμε ενημέρωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας απορριμμάτων,
4. Ζητήσαμε να κάνει παρέμβαση το Δημοτικό Συμβούλιο, για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά " ΜΕΤΑΞΑ",
5. Ζητήσαμε παρεμβάσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα την ανάγκη ανάπλασης της περιοχής.
6.Τέλος θέσαμε προς συζήτηση το θέμα της αποφυγής Υπαίθριων Συναυλιών στον Αύλειο χώρο του Καρχαμάνογλου.

Επειδή στην Διαδικασία της προ ημερησίας συζήτησης των θεμάτων, έλειπε η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε ζητήματα Αθλητισμού, δεν θέσαμε το ζήτημα που παρατηρήθηκε στη διανομή ωρών της σκανδαλώδους εύνοιας Σωματείων. Θα τεθεί σε επόμενη Συνεδρίαση..
Στο ζήτημα της πρώτης φάσης της συζήτησης για το Επιχειρησιακό Σχέδιο της πόλης. Ψηφίσαμε το κείμενο που αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση, δηλώσαμε ότι επιθυμούμε ουσιαστική διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουμε δημιουργικά. Εκεί θα αναδειχθούν άλλωστε και οι πραγματικές διαφορές.
Επαναφέραμε τη δραματική κατάσταση του Πρασίνου στην πόλη , η οποία μάλιστα ήταν η αιτία πρόσφατα τραυματισμού μιας άτυχης συμπολίτη μας.
#Κερατσίνι_Δραπετσώνα_ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. #ΚΑΜΑΣ2023,