Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου σε "δια ζώσης" συνεδρίαση


Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021
, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα, όπως λέγεται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, θα είναι μια συνεδρίαση που θα γίνει δια ζώσης. Μια συνεδρίαση για εμβολιασμένους;
 Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές και γίνει η συνεδρίαση, θα είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 2 χρόνια τηλεδιασκέψεων και συνεδριάσεων δια περιφοράς! Επομένως, άξιζε να δοθεί επιπλέον δημοσιότητα, κάποιος πανηγυρικός τόνος! Επανέρχεται η κανονικότητα, δεν είναι λίγο.
 Αντί αυτού, που είναι το αυτονόητο, υπάρχει η γνωστή σιωπή.  Πουθενά δεν υπάρχει αναρτημένη η ώρα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η επίσημη πρόσκληση που προβλέπεται για τη συνεδρίαση και βεβαίως, εάν θα μεταδοθεί από το κανάλι του δήμου στο youtube.

Αυτή η τακτική είναι αδιανόητη(!) από τη δημοτική κίνηση που διοικεί και στην ιδρυτική της διακήρυξη έλεγε: "διαλέγουμε όχι τον ρόλο των διαχειριστών αυτής της μιζέριας αλλά αυτών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός κινήματος μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, κατάργηση της καλλικρατικής αντίληψης και δομής για την τοπική αυτοδιοίκησης, διαφάνεια και έλεγχο στις αποφάσεις ...κλπ".
Ευθύνη για τη μη ευρεία δημοσιότητα των συνεδριάσεων έχουν και οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν (;) στις διαδικασίες και αφήνουν να εξελίσσεται η ζοφερή τακτική. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν για να ενημερώσουν τους δημότες να δώσουν στη δημοσιότητα τα εισηγητικά της συνεδρίασης, εάν τα έχουν παραλάβει. Δεν είναι μυστικά  κείμενα!


Επί της ουσίας, στο συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, και δύο σημαντικά θέματα
α. Η έγκριση του προσχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου (Α΄ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020-2023) και
β. η λήψη απόφασης επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δεκαετή προγράμματα ανάπτυξης (ΔΠΑ) του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο διαδίκτυο (εδώ) υπάρχει (Α΄ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020-2023) ψηφισμένο στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου.

Επιπλέον, έως να δοθεί στη δημοσιότητα η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δεκαετή προγράμματα ανάπτυξης (ΔΠΑ) του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής, ας απαντήσει κάποιος στο ερώτημα:  έχει κάποια σχέση η ΣΜΠΕ με τον ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, με τις ενεργειακές κοινότητες, με τι;  
...Δεν είναι καλό να γνωρίζουν και οι «κοινοί θνητοί» που κατοικούν στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα;