Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Αναβολή του δημοτικού συμβουλίου ζητούν οι εργαζόμενοι!


Διαστάσεις παίρνει, πλέον, η αντιπαράθεση για τον Ο.Ε.Υ που έχει προγραμματιστεί για να
συζητηθεί και να ψηφιστεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (εδώ) του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Το ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου με ομόφωνη απόφαση του έχει εξαγγείλει κινητοποίηση την ώρα που συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και ζητούν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναβάλει την συνεδρίαση.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν έχει υπάρξει αντίδραση! Η δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" του Παντ. Καμά δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση καλώντας σε διάλογο, ώστε να διαμορφωθεί, το κατά το δυνατόν, μια πρόταση αντιπροσωπευτική που θα λαμβάνει υπόψη τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων! Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες παρατάξεις. Η μία μετά την άλλη δηλώνουν ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση!
Μετά από αυτά, με ενδιαφέρον, αναμένεται η αντίδραση της δημοτικής αρχής!
 Επιβάλλεται, πλέον από τα γεγονότα,  να επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμες φωνές και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση με συμμετοχή των εργαζομένων!  Άλλωστε, πολλά μέλη της δημοτικής αρχής υπήρξαν συνδικαλιστές, και μάλιστα στο χώρο της αριστεράς, πριν αναλάβουν τα δημοτικά καθήκοντα. Επομένως γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση καλών προθέσεων, διαφάνεια και ανοιχτά πάνω στο τραπέζι όλα τα θέματα που βάζουν οι εργαζόμενοι!!
Είναι δεδομένο ότι υπάρχει η πλειοψηφία του συμβουλίου στην πλευρά της δημοτικής αρχής  και η πρόταση της μπορεί να υπερψηφιστεί! Αλλά, αυτό είναι το θέμα; Να περάσει με κάθε τρόπο η απόφαση;  Αυτό τον δρόμο οι εργαζόμενοι τον γνωρίζουν από το παρελθόν!  Εδώ μιλάμε για  άλλο δρόμο!


<ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ των εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

(ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου)
Κύριε Πρόεδρε,
Συζητείται σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο, το σοβαρότατο θέμα του Ο.ΕΥ, που αφορά στο σύνολό του τις Υπηρεσίες και τους Εργαζόμενους στο Δήμο μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του:
● Ζητά την αναβολή της σημερινής συζήτησης, μιας και περιγράψαμε κατ επανάληψιν την αναγκαιότητα ενός νέου κύκλου διαβούλευσης μιας που στο σχέδιο αυτό φαλκιδεύονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.
● Καλούμε τις Δημ. Παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση και να ταχθούν ανεπιφύλακτα με τις θέσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για έναν Ο.Ε.Υ που θα καθορίσει το μέλλον αυτού του Δήμου και των Εργαζομένων του.
● Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, - ακόμη και με δυναμική παρέμβαση - το απόγευμα στις 18.00 μ.μ, στο γραφείο σας, του Προεδρείου και των μελών του Δ.Σ των Εργαζομένων, με στόχο την καθ οιονδήποτε αναβολή του θέματος και της σχετικής συζήτησης.
Σίγουροι για την κατανόησή σας>