Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δύο παρεμβάσεις για τον "ξένο αχυρώνα"

Δύο παρεμβάσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τον περιβόητο Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 

  • Ανάρτηση -ανακοίνωση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Στ. Σαββόπουλου, "απάντηση" στην  ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (εδώ
  • Δελτίο τύπου του Παντ. Καμά της δημοτικής κίνησης "Αλλάζουμε"

Στ. Σαββόπουλος:
<ΔΥΟ "ΓΑΪΔΑΡΟΙ" της ΠΟΛΗΣ στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των "ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ" των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Γάιδαρος ναι, μπορεί και να ‘μαι…
με τόση υπομονή που δείχνω ...
...στις παλινδρομίες και στον ...ισαποστακισμό της «λαϊκής σας συσπείρωσης», που έχει αναδειχτεί στον «αδύναμο κρίκο» της συσπείρωσης των αυτοδιοικητικών δυνάμεων και των εργαζόμενων στον αγώνα επιβίωσης των δημοτών και της πόλης από τις αποφάσεις της Διοίκησης.
...στον εκπρόσωπό σας, που ψηφίζει μέσα σαν "αλεπού" ομόφωνα κι απ’ έξω κάνει το "κοτόπουλο",διαφεύγοντας ενίοτε τις κρίσιμες στιγμές, με ...αλλεργία και ...πονοκέφαλο. (Ξεμείναμε με τον Δρακούλη να υλοποιήσουμε την απόφαση του Δ.Σ. Γεια σου, Καναβάρο άρχοντα).
Γάιδαρος ναι, μπορεί και να ‘μαι…
γιατί με άλλους συναδέλφους…

1.) αντιστεκόμαστε σ’ έναν OEY των "λίγων", των "εκλεκτών" και των «φρονίμων».
2.) αντιστεκόμαστε στις Διευθύνσεις "ψυγείου" και στα περιφερόμενα τμήματα.
3.) αντιστεκόμαστε στις "καβάντζες" Διευθυντών και Προϊσταμένων που δημιουργούνται για το "ρεσάλτο" στις Υπηρεσίες.
4.) αντιστεκόμαστε υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου μας μακριά από Εταιρείες και ΚΕΚ.
5.) αντιστεκόμαστε στις συμβάσεις "γαλέρας" με μισούς μισθούς και μισά μεροκάματα.
6.) αντιστεκόμαστε στις αρμοδιότητές του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, που δημιουργείται και που συνδέονται με παρακολουθήσεις, καταγραφές απεργιών, αξιολογήσεις, βραβεύσεις και που επιτρέπουν σε όποια διοίκηση έχει την πρόθεση να καταστρατηγεί τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων.
7.) αντιστεκόμαστε στον κίνδυνο δημιουργίας ενός κλίματος διχασμού και αντιπαράθεσης, αν όχι χαφιεδισμού, στον Δήμο.
8.) αντιστεκόμαστε στις φωτογραφικές διατάξεις για Προϊσταμένους Τμημάτων
9.) αντιστεκόμαστε στην "ανάθεση εργασίας" στους Αντιδημάρχους με την δημιουργία Νέων Διευθύνσεων
10.) αντιστεκόμαστε σ αυτό που καθημερινά μας σερβίρουν

Γάιδαρος ναι, μπορεί και να ‘μαι…
αλλά όσο θα είμαι όρθιος, θα αποδεικνύω αυτά που λέω με ραντεβού κι ονόματα.

Αλλά… βρε σύντροφοι, «σε ξένο αχυρώνα»;
Ποιανού νομίζετε ότι είναι ο αχυρώνας, αν όχι των εργαζομένων και των δημοτών; Κρατώντας τη θέση του «ουδέτερου παρατηρητή» νομίζετε ότι προσφέρετε υπηρεσία;
Ίσως και να προσφέρετε, μένει να ψάξουμε να δούμε σε ποιον…
Γιατί καλές οι καταγγελίες δεξιά κι αριστερά, αλλά «λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτα». Κι ας μας συγχωρήσουν οι συμπαθέστατες κατά τα άλλα τηγανίτες.
Τελικά μάλλον EIMAI ΓAΪΔAPOΣ και M’ APEΣEI…>





Ανακοίνωση του Παντ. Καμά "Αλλάζουμε"

Ο νέος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του δήμου που απεγνωσμένα προσπαθεί να περάσει χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος είναι ό,τι πιο κακογραμμένο, αντιδημοκρατικό, ρουσφετολογικό, γραφειοκρατικό κείμενο εξυπηρετήσεων έχει παρουσιαστεί προς ψήφιση τα τελευταία χρόνια.
Απέναντι του βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση με το πολιτικό της σκεπτικό (η παράταξη μας έχει δημοσιεύσει αναλυτικά τους λόγους απόρριψης του ΟΕΥ) καθώς και οι εργαζόμενοι του δήμου με το συνδικαλιστικό τους σκεπτικό, σε μια αλληλοσυμπληρούμενη συζυγία που δεν συμβαίνει πάντα. Τώρα που συμβαίνει, αποκαλύπτει την γύμνια ορθολογικής σκέψης που κατέχει την δημοτική αρχή.

Η επεισοδιακή διακοπή της τηλεδιάσκεψης που προσπάθησε να οργανώσει η δημοτική αρχή με την παρέμβαση του προέδρου και του γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και ενώ ήδη η αντιπολίτευση είχε δηλώσει την αποχή της σε καμιά περίπτωση δεν μας θέτει σε θέση παρατηρητή με ίσες αποστάσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων. 
Δυστυχώς η μοναδική νόμιμη αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι η αποχή και δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα ικανό να αποτρέψει την «με δημοκρατικό τρόπο επιβολή αντιδημοκρατικών αποφάσεων».
Ακέραιη την ευθύνη για τον εκφυλισμό του διαλόγου και την διακοπή μιας συνεδρίασης πριν αυτή αρχίσει με τον τρόπο που διακόπηκε, την φέρει ο δήμαρχος.
Δεν συμμεριζόμαστε απόψεις ίσων αποστάσεων, στις εικόνες του μυαλού μας δεν καταγράφεται κανένας καυγάς «δυο γαϊδάρων σε ξένο αχυρώνα».
Οι προσβλητικές διατυπώσεις δεν βοηθούν σε τίποτα την προσπάθεια να επανέλθει ο δήμαρχος στο τραπέζι του διαλόγου και της διαβούλευσης. Δελτίο Τύπου 10-5-21