Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τα έργα που προτείνονται από τον Δήμο στο πρόγραμμα "Αντ.Τρίτσης"

Η δημοτική αρχή με ανάρτηση στο διαδίκτυο ενημερώνει για τις προτάσεις χρηματοδότησης που υπέβαλε στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" και καλεί την κυβέρνηση να να δεχτεί τις προτάσεις και να χρηματοδοτήσει αυτές τις σημαντικές παρεμβάσεις για την πόλη! 
Όλες οι προτάσεις, εάν υλοποιηθούν, θα δώσουν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα της πόλης!

Πάντως, σύμφωνα με τις εγκυκλίους που αφορούν το πρόγραμμα, εκτός των άλλων κριτηρίων που αφορούν την αρτιότητα της πρότασης, ένα σημαντικό κριτήριο είναι το ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για κάθε δήμο. π.χ. σε ένα δήμο με πληθυσμό κάτω από 100.000 μόνιμους κατοίκους το ποσό είναι 18 εκατομμύρια ευρώ με κάποιους αστερίσκους.
Ακόμα, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, το υπουργείο ζήτησε από κάθε δήμο να δημιουργήσει ένα κατάλογο προτεραιοποίησης στο σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί.  
Αυτό μεταφράζεται ότι μάλλον δεν θα εγκριθούν όλα τα έργα, οπότε καλό θα είναι ο δήμος ή δημοτικές κινήσεις να δώσουν στη δημοσιότητα και τον κατάλογο αυτό! Παράδειγμα, το έργο που προτείνεται για τη ρημαγμένη ΝΑΦΘΑ, εάν είναι τελευταίο στον κατάλογο θα πάει άπατο για μια ακόμη φορά και όλοι θα δικαιούνται να λένε ότι έκαναν το καθήκον τους!

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:
<To πρόγραμμα «Φιλόδημος» ήταν ένα πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο χρηματοδοτούσε έργα και προμήθειες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και κάλυπταν ανάγκες των Δήμων.
Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου υπέβαλλαν προτάσεις σε όλους τους τίτλους του προγράμματος οι οποίες εγκρίθηκαν και φέραμε στο Δήμο έργα και προμήθειές πάνω από 10εκ. €.
Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι το αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης.
Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου παρά τις δυσκολίες της πανδημίας έχουμε υποβάλλει προτάσεις για όλους τους τίτλους του προγράμματος.

Ειδικότερα:
1) Δημιουργία Παιδικού Σταθμού και Πολυχώρου Πολιτισμού στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου (5.300,000 €)
2) Διαδραστικοί Πίνακες για όλα τα τμήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (620.000€)
3) Υγρομόνωση σχολικών κτιρίων (550.000 €)
4) Προσεισμικός Έλεγχος σχολικών κτιρίων (χωρίς χρηματικό πλαφόν)
5) Ψηφιακή Σύγκλιση (1.500.000 €)
6) Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα (3.700.000 €)
7) Γωνίες Ανακύκλωσης (2.700.000 €)
8 ) Μελέτη για ΣΙΛΟ και Σφαγεία (1.293.000 €)
9) Βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Σηστού (2.320.000 €)
10) Στάδιο για την Ρυθμική και την Ενόργανη Γυμναστική στο κτίριο της ΝΑΦΘΑ (8.500.000 €)

Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να αποδεχθεί τις προτάσεις του Δήμου και να χρηματοδοτήσει αυτές τις σημαντικές παρεμβάσεις για την πόλη και τους δημότες.>