Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΔΕΗ: θα κηρυχτεί τελικά διατηρητέο μνημείο;

Το καλοκαίρι που πέρασε μάθαμε με ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας (εδώ) ότι ξεκινούν οι προσπάθειες και οι ενέργειες για την κήρυξη ως διατηρητέου μνημείου του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι.
Από τότε δεν υπήρξε άλλη ανακοίνωση, ούτε ενημέρωση για την πορεία της πρότασης. Αντί αυτού, κυκλοφορούν σε "δημοτικά στέκια" φήμες και "αποκλειστικές πληροφορίες" ότι ενδιαφέρονται για την έκταση επιχειρηματίες, αλλά και οι κινέζοι!

Σήμερα ο Παντ. Καμάς με ανάρτηση του "προειδοποιεί" χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την τύχη του εργοστασίου και καλεί σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του αναφέρει: < Ο Λαός της πόλης μας για Δεκαετίες "φιλοξένησε, το Εργοστάσιο της ΔΕΗ. Το "φιλοξένησε", είτε ως ενεργή μονάδα που λειτουργούσε με μαζούτ, είτε ως μονάδα που λειτούργησε με Φυσικό Αέριο.
Η ΔΕΗ , έχει ήδη αποσβέσει την αξία της όποιας επένδυσής της, σε βάρος της ζωής μας .
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ στο Λαό της πόλης μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ την Κυβέρνηση, να μην ξεπουλήσει το Εργοστάσιο, θα βρει την πόλη μας απέναντι.#ΠΑΝΤΕΛΗΣ_ΚΑΜΑΣ>

Παράλληλα, σε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής (εδώ) αναφέρεται για τα λιμάνια: <μέχρι το 2025, με βάση την Οδηγία 2014/94 της Ε.Ε., να διαμορφωθούν εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης πλοίων από την ξηρά, όσο είναι ελλιμενισμένα, ώστε να μηδενιστούν οι παραγόμενοι ρύποι από τις ντιζελομηχανές τους.
Αφετέρου, «τα λιμάνια πρέπει να αλλάξουν τον ρόλο τους στη νέα αυτή εποχή και να γίνουν ενεργειακοί κόμβοι, όπου θα συνυπάρχει η παραγωγή, η αποθήκευση ενέργειας, αλλά και η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, στην ουσία να γίνουν ένα μικροδίκτυο» όπως τόνισε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνάντηση εργασίας χτες με θέμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση Λιμένων και Ηλεκτροδότηση Πλοίων»>
Ωχ...

 Η δημοτική αρχή έχει να πει κάτι για όλα αυτά; Έγκαιρα;
... οκ, το έχουμε καταλάβει, αρέσει να  "τρέχουμε" πίσω από τις εξελίξεις! Αλλά κάποια φορά ας είμαστε ένα βήμα μπροστά...