Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Πεζοδρόμια: ποτε θα ολοκληρωθεί το έργο;

Για τα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολεία, η δημοτική αρχή είχε μια όμορφη ιδέα. Να ανακατασκευαστούν, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η μετακίνηση των μαθητών και συνοδών τους και να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη, λιτή και καλαίσθητη εμφάνιση όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Βρέθηκε το πρόγραμμα Φιλόδημος II, υπογράφηκε η σύμβαση τον Μάιο 2019 με χρόνο αποπεράτωσης του έργου 6 μήνες, 653.191,23€ θα στοιχίσει το έργο, και από τότε αρχίζουν οι περιπέτειες.
Τον Νοέμβριο δόθηκε παράταση από το δημοτικό συμβούλιο για ολοκλήρωση του έργου 3 μήνες. Τον Φεβρουάριο νέα παράταση και το έργο πρέπει να παραδοθεί οριστικά στις 16-8-2020.
Το έργο εξελίσσεται με εξοργιστικά αργούς ρυθμούς και υπάρχουν σχολεία που τα πεζοδρόμια είναι σκαμμένα περιμετρικά από τον Νοέμβριο.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, παιδιά πηγαινοέρχονται και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, κάποιος από τη δημοτική αρχή ας το πάρει επάνω του και να δώσει λύση τουλάχιστον για τα πεζοδρόμια γύρω από σχολεία που είναι σκαμμένα!

Επιπλέον, για τα υπόλοιπα πεζοδρόμια που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν με την ίδια εργολαβία, μπορεί να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός και άμεσα σε όποιο πεζοδρόμιο αφαιρούνται οι παλιές πλάκες να γίνεται η αποκατάσταση!


Για το ίδιο θέμα παλιότερη ανάρτηση: Πεζοδρόμια γύρω από σχολεία! Συνεχίζεται η ταλαιπωρία!