Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες, κυρίως στο διαδίκτυο, συμπληρώνει η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τις δράσεις των δομών αλληλεγγύης του δήμου.  
Στην ανακοίνωση η δημοτική αρχή ενημερώνει για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, πριν το Πάσχα, για τη στήριξη δημοτών  που έχουν δυσκολίες, τονίζοντας με έμφαση  ότι οι υπηρεσίες του δήμου στέκονται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και δεν αφήνουν στην άκρη την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανθρώπων!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:
<ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η διανομή τροφίμων και άλλων αγαθών σε περισσότερους από 1.000 συμπολίτες μας, δικαιούχους των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.
Σε αυτή τη δύσκολη πραγματικά συγκυρία, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της νέας οικονομικής κρίσης, οι δομές αλληλεγγύης του Δήμου μας συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθούν με αξιοπρέπεια οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας. 
Η έμπρακτη στήριξη όσων την έχουν ανάγκη και στις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Δημοτική Αρχή για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Ο Δήμος μας, μέσα από τις κοινωνικές του δομές, προχώρησε επίσης, στην επιπλέον ενίσχυση των δικαιούχων, ώστε να μπορέσουν να κάνουν το πασχαλινό τραπέζι. Τόσο το Κοινωνικό Μαγειρείο, όσο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσέφεραν ενισχυμένη βοήθεια στους μοναδικούς ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν καταγραφεί και πιστοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Δεν θα αφήσουμε τον φόβο να μας απομονώσει. Στεκόμαστε δίπλα σε όποιον/α έχει ανάγκη. Δεν αφήνουμε στην άκρη την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανθρώπων.>