Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Κι όμως, τα δέντρα αντιστέκονται!

Δεκέμβρης 2018
Δεκέμβρης 2019



 
Σεπτέμβριος 2019
Τα δέντρα που βλέπετε στις εικόνες βρίσκονται στην νησίδα Λεωφόρου Δημοκρατίας με ακτή Ιωνίας, μπαίνοντας για την ιχθυόσκαλα.
Πριν από δύο χρόνια τα δέντρα, για κάποιο λόγο, κλαδεύτηκαν πολύ βαθιά. Κόπηκαν τα δύο στο ένα μέτρο από το έδαφος και το άλλο σύριζα με το έδαφος.

Τα δέντρα αυτά έκαναν την προσπάθεια τους. Αντιστάθηκαν! Έγιναν σιγά- σιγά δύο μέτρα.
Μόλις κατάφεραν να σταθούν ξανά, για ανεξήγητο λόγο, κόπηκαν όλα τα κλωνάρια! Δύο φορές! 

Άραγε υπάρχουν   κάποιοι ειδικοί λόγοι; 

Ιανουάριος 2020
Όμως, αυτά εκεί, δεν το βάζουν κάτω, σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν κάνουν την προσπάθεια τους για τρίτη φορά.
Τις τελευταίες μέρες, μέσα από τα κούτσουρα ξεπρόβαλαν μικρά βλαστάρια! Προσπαθούν να γίνουν κλωνάρια (Εικ5).

...

Εντάξει! Ό,τι έγινε, έγινε!
Αυτή τη φορά, ας το πάρει προσωπικά κάποιος από τη διοίκηση, να περάσει από το σημείο να τα δει  και να τα "υιοθετήσει" για  να μεγαλώσουν! Μια ευκαιρία ζητούν... 

Την επόμενη φορά μπορεί να μην τα καταφέρουν, εκτός εάν υπάρχει λόγος και πρέπει να ξεραθούν και να ξεριζωθούν, όπως τόσα άλλα!
Επιπλέον, ακόμα και για λόγους αισθητικής, αντί να στέκεται ένα ξερό κούτσουρο σε μια νησίδα, είναι πιο όμορφο ένα πράσινο δέντρο! 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ανακοινωθούν οι λόγοι για τους οποίους κόβονται τα δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο. Προφανώς και κάποιος λόγος υπάρχει, αλλά εάν για παράδειγμα είναι μην συμβατά με το τοπίο, ας αντικατασταθούν! 

Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια μια πόλη που τα δέντρα δεν είναι το δυνατό της σημείο!
Εικ5 Απρίλιος 2020

ΥΓ1. Καλό είναι να ανακοινωθεί επίσημα η πολιτική πρασίνου. Σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια, αντικατάσταση επικίνδυνων δέντρων, επιλογές, κλαδέματα, νέα πάρκα, νέες γωνιές πρασίνου, συντήρηση κλπ. Όταν γνωρίζεις το σχέδιο δεν διαμαρτύρεσαι με το παραμικρό, περιμένεις την υλοποίηση!




ΥΓ2. Παλιός αυτοδιοικητικός έλεγε: "Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές πρέπει ο δήμος να διοργανώνει μία εκδρομή στα βόρεια προάστια, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Να βλέπουν, να μυρίζουν και να δυσκολεύονται να παίρνουν αποφάσεις εναντίον των δέντρων". Καλή σκέψη!




Απρίλιος2019
Σεπτέμβριος2019