Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Διανομή γευμάτων και "παράπονα" από την αντιπολίτευση

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας με ανακοίνωση του ευχαριστεί όσους εργάστηκαν (εργαζόμενους και εθελοντές),   ώστε να μοιραστούν τα 400 γεύματα που πρόσφερε η Περιφέρεια  Αττικής  στους δικαιούχους. 
Η αντιπολίτευση (Παντ. Καμάς) διαμαρτύρεται, για την προβολή με φωτογραφίες της δράσης και γιατί, αν και έχει δηλώσει ότι θέλει να προσφέρει εθελοντική εργασία, δεν καλείται να συμμετάσχει. 
Ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλοι δήμοι για να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τη διανομή των γευμάτων του προγράμματος της περιφέρειας στους δικαιούχους!  
Η διανομή γευμάτων είναι μια σημαντική κίνηση στο πλαίσιο των εδικών καθηκόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν είναι είδηση! Οπωσδήποτε η δράση ωφελεί  μέρος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο βιώνει μια δύσκολη κατάσταση! Δεν είναι μια πολιτική λύσης του προβλήματος, δε δημιουργεί μια μόνιμη σχέση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, οπότε, εκτός από τις ευχαριστίες προς εθελοντές, δεν υπήρχε λόγος να παρουσιαστεί! Ίσως ως πράξη προσφοράς θα έπρεπε να "περάσει στα ψιλά"!
Από την άλλη, καλό είναι να συνεργάζονται οι δημοτικές κινήσεις σε τέτοιες δράσεις. Πολιτικός πολιτισμός θα λέγαμε!  Το καλύτερο βέβαια και πιο χρήσιμο θα ήταν η αντιπαράθεση να γίνεται για τις αιτίες που δημιουργούν την ανισότητα και τη φτώχεια και για τις πολιτικές, ακόμα και τις τοπικές, που καταπολεμούν την ανάγκη για "φιλανθρωπία" ή αλληλεγγύη!  


Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 400 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους του Δήμου και τους εθελοντές, που σε αυτή τη δύσκολη πραγματικά συγκυρία, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εργάστηκαν ώστε να μοιραστούν τα 400 γεύματα της Περιφέρειας στους δικαιούχους της πόλης μας.
Δεν αφήνουμε τον φόβο να μας απομονώσει. Στεκόμαστε δίπλα σε όποιον/α έχει ανάγκη, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς γιορτινό τραπέζι. Η ανάρτηση εδώ

Η ανακοίνωση της Δημ. Κίνησης "Αλλάζουμε"
Από την πρώτη μέρα της κρίσης, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, έχουμε διαθέσει, τον εαυτό μας στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, και να προσφέρουμε και εθελοντική εργασία.
📍 Είδαμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου,...      


Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

Ακόμα,  Π. Κοροβέσης "Φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη;"      εδώ