Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Τρίκαλα: τα πιστοποιητικά στο σπίτι!

Στα Τρίκαλα ο δήμος κάνει ντελίβερι τα πιστοποιητικά για να διευκολύνει τους πολίτες!

Το ντελίβερι φαγητών το γνωρίζουμε όλοι, τα τελευταία χρόνια μάθαμε και το ντελίβερι στα τσιγάρα αλλά ο δήμος στα Τρίκαλα ξεκίνησε από την Τρίτη ντελίβερι… πιστοποιητικών με παράδοση των εγγράφων στα σπίτια, ή στο χώρο εργασίας των κατοίκων από τη δημοτική αρχή! 
Ήδη, άρχισε η υποβολή των πρώτων αιτήσεων και η λογική του νέου εγχειρήματος, όπως αναφέρεται από το δήμο Τρικκαίων, είναι πολύ απλή: με τηλεφώνημα, αποστολή e-mail ή φαξ, ένας δημοτικός υπάλληλος σου φέρνει το πιστοποιητικό που χρειάζεσαι, στο σπίτι, ή ακόμα και στο γραφείο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, η δημοτική αρχή οφείλει να δημιουργήσει άμεσες λύσεις, «να μπουν στα παπούτσια του κάθε πολίτη» – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – και να βρεθούν λύσεις για να τον εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών. Με το παραπάνω σκεπτικό ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί την πρωτοποριακή παράδοση πιστοποιητικών κατ’ οίκον (ή στον χώρο εργασίας), ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και παρέχεται δωρεάν, όπως επισημαίνεται από το Δήμο Τρικκαίων.

Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης
1. Να στείλει αίτημα με τους εξής 6 διαφορετικούς τρόπους: 
– Τηλεφωνώντας στο 2431020000 Το αίτημά του καταγράφεται ΑΜΕΣΑ και αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία για εκτέλεση 
– Τηλεφωνώντας στο 2431351160 για θέματα Ληξιαρχείου 
– Τηλεφωνώντας στο 2431351163 για θέματα Δημοτολογίου 
– Με email στο 20000@trikalacity.gr – Με φαξ στο 2431077832 για θέματα Ληξιαρχείου
 – Με φαξ στο 2431077836 για θέματα Δημοτολογίου Σto αμέσως επόμενο διάστημα, θα προστεθούν: 
– ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου (trikalacity.gr) – ειδική εφαρμογή στο http://20000.trikalacity.gr/ Με αυτές ο πολίτης θα μπορεί άμεσα να συμπληρώνει σχετική φόρμα υποβολής αιτήματος ηλεκτρονικώς2. Να συμπληρώσει – δηλώσει τα εξής στοιχεία: Α. Επώνυμο Β. Όνομα Γ. Πατρώνυμο Δ. Ημ/νία Γέννησης Ε. ΑΔΤ Στ. Δ/νση κατοικίας Ζ. Τηλέφωνο επικοινωνίας Η. e-mail Τι πληρώνει ο πολίτης; Τίποτε. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. Πώς αποδεικνύεται η ταυτότητα του πολίτη; Με την επίδειξη της Αστυνομικής του Ταυτότητας στον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος αποδίδει και αποδεικτικό παραλαβής. Πότε αποστέλλονται τα δικαιολογητικά; Κάθε εργάσιμη ημέρα, ως εξής: – Αυθημερόν, για όσα αιτήματα υποβληθούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι – Την επόμενη ημέρα, για όσα αιτήματα υποβληθούν μετά τις 12 το μεσημέρι.

Ποιος παραδίδει πιστοποιητικά;

Αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Τρικκαίων Πού παραδίδει τα πιστοποιητικά; Στον χώρο που θα δηλώσει ο πολίτης: οικία ή χώρος εργασίας Πώς παραδίδει πιστοποιητικά; Με μηχανάκι Η δράση αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου; Αφορά τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων, που περικλείεται από τους 4 περιφερειακούς δακτυλίου. Για τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δήμοι) τα πιστοποιητικά δίνονται από τα πρώην Δημαρχεία, όπως μέχρι τώρα.