Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ανοιχτή πρωτοβουλία για παρέμβαση σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα


 Νέα δημοτική κίνηση(;) η Ανοιχτή Πρωτοβουλίαμία πρωτοβουλία ενεργών κατοίκων της περιοχής καλεί σε συνέλευση με αφορμή τις τοπικές-αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Με το κάλεσμα της η "ανοιχτή πρωτοβουλία" απευθύνεται κυρίως σε όσους με ενεργό τρόπο παίρνουν καθημερινά θέση μάχης απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και όχι μόνο,  ώστε  να αναζητήσουν τρόπους και μορφές παρέμβασης. Παράλληλα τοποθετείται, ξεκάθαρα, απέναντι στη δημοτική αρχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται "απέναντι στην διαχειριστική λογική και την κοινωνική αδράνεια που προσπαθεί να καλλιεργήσει η σημερινή δημοτική αρχή ... "  Στόχος της πρωτοβουλίας είναι "μία ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα". 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Επειδή δεν βρισκόμαστε μόνο σε μία πόλη υποβαθμισμένη στην άκρη της Αττικής, αποπνικτικά δομημένη, χωρίς ελεύθερους χώρους, πράσινο, δικαίωμα στην ελεύθερη διέλευση, την αξιοπρεπή και φθηνή μετακίνηση, με υποτυπώδεις κοινωνικές δομές και στοιχειώδη πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Σε μία πόλη όπου, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα χαμηλά μεροκάματα, οι αβάσταχτοι φόροι, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η ανεργία “σκάνε” από παντού και υψώνουν τείχη στα όνειρα και τις ελπίδες για κάθε νέο και νέα, για κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να ζει με τις δικές του δυνάμεις και δυνατότητες.

Απέναντι στην διαχειριστική λογική και την πλήρη αποδοχή του πλαισίου και της λογικής της τοπικής διοίκησης, καθώς και την κοινωνική αδράνεια που προσπαθεί να καλλιεργήσει η σημερινή δημοτική αρχή, εμείς «ανεβάζουμε τον πήχη» για να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Για να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, αλλά και τους κάθε είδους μικρούς και μεγάλους δυνάστες που με γνώμονα το κέρδος τους, λυμαίνονται το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, και έμειναν για ακόμη μία φορά στην ησυχία τους.

Καλούμε τους αγωνιστές των κινημάτων για τη διεκδίκηση των Λιπασμάτων και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τους αγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων την άνοιξη του 2016, όσους απο το 2013 βαδίζουμε κάθε Σεπτέμβρη στους δρόμους της αντιφασιστικής μνήμης και δράσης και σε όσους με ενεργό τρόπο παίρνουν καθημερινά θέση μάχης απέναντι στα φασιστικά κατακάθια και τα αφεντικά τους, τους μαθητές που πρόσφατα στάθηκαν απέναντι στον μίσος και τον εθνικισμό.
Καλούμε όσους είναι απέναντι στη λογική και την πρακτική της ανάθεσης των προβλημάτων σε «υπεύθυνους» και «ειδικούς», σε εκείνους που διεκδικούν να έχουν διαρκή, αποφασιστικό λόγο, άποψη και θέση πάνω στα ζητήματα της πόλης, που αμφισβητούν τη δομή, το χαρακτήρα και το ρόλο του θεσμού.
Καλούμε τα μάχιμα, ανήσυχα, ζωηρά και ατίθασα κομμάτια της πόλης, να αναζητήσουμε τρόπους και μορφές παρέμβασης, να ανοίξουμε τη συζήτηση και να βρούμε το δρόμο της συσπείρωσης και της αγωνιστικής δράσης, για να πάρουμε πίσω τη ζωή που χάνουμε, στην πόλη που μας αξίζει.
facebook.com/protovoulia.keratsinidrapetsona.gr