Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Δεν φέρει ευθύνη η ΕΥΔΑΠ για τη δυσοσμία (ανακοίνωση)

Η ΕΥΔΑΠ με δελτίο τύπου, σήμερα 4-5-2018, διαβεβαιώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για τη δυσοσμία στον Πειραιά και ότι ή δυσοσμία δεν προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας και το αποχετευτικό σύστημα που διαπερνά την περιοχή. 
Η τοποθέτηση της ΕΥΔΑΠ για το θέμα είναι μια σημαντική εξέλιξη. Οι αρμόδιοι φορείς,  επειδή δυσοσμία υπήρξε και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για αρκετές ώρες, οφείλουν να εντοπίσουν, ακριβώς, από που προήλθε, το είδος των ρύπων, αν υπάρχει επιβάρυνση από την εισπνοή,  και βεβαίως, αφού αποδοθούν ευθύνες να ληφθούν τα αναγκαία βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα!

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ: 
"Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φαινομένου της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος που διαπερνά την περιοχή και φυσικά στις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας.

Συνεπώς, η ΕΥΔΑΠ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείου στη Ψυτάλλεια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα."


Το δελτίο τύπου της ΕΥΔΑΠ εδώ