Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Και τώρα τρέχουμε!

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας


Για μια ακόμα φορά έπρεπε να φτάσουμε με την πλάτη στον τοίχο για να ξεβολευτούμε. 
Τι κι αν έχουμε δημοτικό συμβούλιο και δημοτική αρχή, τι κι αν έχουμε αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού και αντιπεριφερειάρχη. Έπρεπε να βρεθεί ένας πολιτιστικός σύλλογος,  ο "Τερψη- χώρος", για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι δημοσιεύτηκε νέα απόφαση (εδώ) με την οποία δίνεται άδεια εμπορίας στην «OIL ONE AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

"Μαγεμένοι" με την επιτυχία της παρέμβασης στην περιοχή των λιπασμάτων, οι αρμόδιοι ανέβαζαν  φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά τους ξέφυγε το δάσος. Ναι τους ξέφυγε! Γι΄αυτό, όμως, βρίσκονται στις θέσεις αυτές με συμβούλους, αρμοδιότητες, υπηρεσίες, για να το ψάχνουν, να ανησυχούν να προλαβαίνουν.
Λες και δεν ήξεραν ποιος είναι ο αντίπαλος, δεν είχαν μάθει από την προηγούμενη φορά, όταν δημοσιεύτηκε η απόφαση υπ αριθ.170368/21.01.2015 περί χορήγησης άδειας λειτουργίας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων της εταιρείας «OIL ONE S.A», στη Δραπετσώνα Αττικής,..

Οπωσδήποτε, όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, όσο κι αν χρησιμοποιούν επιθετική ρητορική υπάρχει ζήτημα εκ του αποτελέσματος και κάτι φταίει.
Ίσως, ότι μια μικρή ομάδα τρέχει όλα τα θέματα, αρκετοί σύμβουλοι είναι ωσεί παρόντες, και δύσκολα άλλες ιδέες μπορούν να έχουν τύχη στις κλειστές συσκέψεις. 
Ίσως, ότι η συζήτηση με τα κινήματα και τους φορείς σχεδόν πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Ίσως, ότι ενδιαφέρει, κάποιους, περισσότερο το γρήγορο αποτέλεσμα και η εικόνα και λιγότερο η άμεση, σε βάθος, ουσιαστική αντιμετώπιση, ακόμα και απλών θεμάτων. 
Ίσως, η ενέργεια που δόθηκε, αλλά και η μεγάλη επιτυχία της παρέμβασης στα λιπάσματα με όλες τις παραμέτρους της (γρήγορη υλοποίηση, σχέδιο, οργάνωση κλπ) έκανε να ξεχάσουν, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ύπαρξης μια δημοτικής αρχής, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο εκλέχτηκαν από τους πολίτες. 

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
 Έστω και τώρα, μετά από μήνες σιωπής, με την πλάτη στο τοίχο όμως, ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα με άλλους όρους, μιας και αποδείχτηκε ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε.
Αρκεί βέβαια το έκτακτο, ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο που διοργανώνεται να μην αποτελέσει την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις Ερινύες της ολιγωρίας, αλλά ουσιαστικό ξεκίνημα με πρωτοβουλίες που θα πάνε μέχρι τέλος: όπως προσφυγή σε ανώτατα και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, επανασύσταση της επιτροπής ανάπλασης, τεκμηρίωση των επιχειρημάτων από ειδική επιστημονική ομάδα, δια παραταξιακή επιτροπή επαφών με φορείς και κυβέρνηση, ενημέρωση με κάθε τρόπο των κατοίκων, ενωτικές πρωτοβουλίες και επιδίωξη κοινής στάσης όλων, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα...