Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής μία παλιά και πονεμένη για την περιοχή μας υπόθεση, η οποία αφορά την ανέγερση Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι, επιτέλους «ξεμπλοκάρει», παίρνοντας σάρκα και οστά. 

Με απόφαση της Περιφέρειας (η απόφαση εδώ) εντάχτηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ η κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και Υγειονομείου, στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε χώρο έκτασης 3.967,50 μ2 εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Πειραιά (Λ. Δημοκρατίας και οδού Ναυάρχου Μπήτυ), ο οποίος έχει καθοριστεί για τον σκοπό αυτό με την υπ' αριθμό 24/30-01-2009 Απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ ΑΕ και με την αρ. πρ. 8322,3/03/09/31-3-2009 ΚΥΑ Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Από εδώ και πέρα ο Δήμος θα προχωρήσει, με ταχείς ρυθμούς, τις ενέργειες που του αναλογούν,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

<...Παρότι στο παρελθόν το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου είχε εγκαινιαστεί, με την παρουσία δημάρχων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων, ουδέποτε, μέχρι σήμερα, ξεκίνησε η ανέγερσή του. 
Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει μάθει να λέει λίγα λόγια και μέλημά της αποτελεί η προσπάθεια να γίνονται έργα που να ανακουφίζουν τους πολίτες, η ανέγερση του Κέντρου Υγείας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα. 
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και η Δημοτική Αρχή δούλευαν αθόρυβα, περίπου δύο χρόνια, από κοινού, ώστε να προετοιμάσουν την πρόταση ένταξης του Κέντρου Υγείας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να διασφαλίσουν έτσι τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είναι απαραίτητα για την ανέγερσή του.
Για πρώτη φορά ο Δήμος μας κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και λεπτομερής μελέτη. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τη 2η ΔΥΠΕ, καταφέραμε την ένταξη, για πρώτη φορά στα χρονικά, του Κέντρου Υγείας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
Η πόλη μας και οι άνθρωποί της δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια έντονα από τις πολιτικές λιτότητας, που σπρώχνουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας καθημερινά υποβαθμίζονται. 
Η δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. 
Το έργο αναμένεται να βελτιώσει άμεσα τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αποσυμφορήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Τζάνειο Νοσοκομείο, των οποίων τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκέψεων από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας αναμένεται να προχωρήσει, με ταχείς ρυθμούς, τις ενέργειες που του αναλογούν...>