Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου
Το διήμερο αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον".
"Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια", αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους